Es lliuren les claus dels pisos d’una nova promoció de 68 habitatges al barri de la Llacuna del Poblenou

28/07/2020 10:44 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació, ha iniciat el procés de lliurament dels habitatges d’una nova promoció al districte de Sant Martí. Es tracta d’una promoció de 68 habitatges que donarà alternativa d’habitatge assequible a unes 280 persones. Els habitatges es lliuren en dret de superfície, un règim de tinència que garanteix la propietat pública del sol.

L’edifici té una superfície útil total construïda de més de 6.600 m2 i es troba a l’illa delimitada pels carrers Almogàvers, Ciutat de Granada, Sancho de Ávila i Roc Boronat. Es tracta d’un edifici amb habitatges d’una superfície que oscil·la entre els 51 i el 74 m2 distribuïts en dues escales. L’escala A, amb accés des de la plaça Dolors Piera 6, consta de planta baixa i sis plantes pis, amb 4 habitatges per replà, dos habitatges amb orientació principal sud-est i dos amb orientació nord-oest. Els 24 habitatges d’aquesta escala consten de tres dormitoris, sala-menjador-cuina i bany complert. El nucli de comunicacions vertical consta d’una escala i dos ascensors.

Per la seva banda, l’escala B té accés per la plaça d’Isabel Villa 2. Està situada a l’extrem nord-est de la parcel·la, té planta baixa i 11 plantes pis, amb 4 habitatges per replà, dos habitatges amb orientació principal sud-est i dos amb orientació principal nord-oest. Els 44 habitatges que es troben en aquesta escala consten de tres dormitoris, sala-menjador-cuina i bany complert. El nucli de comunicacions vertical consta de dues escales, un ascensor i un muntacàrregues.

A la planta baixa del bloc se situa l’accés a les dues escales d’habitatges (A i B), les cambres de comptadors i instal·lacions, 24 trasters i l’accés de vianants al soterrani, on es troben les sales tècniques de les instal·lacions.

 

Treballant per ampliar el parc públic d’habitatge a la ciutat

Els habitatges tenen la màxima qualificació energètica A i, per tant, estan construïts amb criteris d’eficiència i sostenibilitat energètica. L’edifici està connectat a Districlima, una xarxa de clima urbana que utilitza calor residual per escalfar l’aigua. S’utilitzarà com a calefacció i com aigua calenta sanitària, de manera que aquestes no seran contaminants en aquest edifici.

La inversió destinada a aquest projecte ha estat de 6,6M € i forma part de les accions definides per l’Ajuntament de Barcelona per incrementar el parc residencial assequible i de titularitat pública a la ciutat. Actualment l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMHAB, té activades les obres d’11 promocions d’habitatges, el qual representa un total de 529 pisos i 10 allotjaments. El proper pas serà la posada en marxa d’una promoció més de 152 habitatges al mes de setembre. Totes aquestes accions formen part de  l’esforç municipal sense precedents per ampliar el parc públic d’habitatge. Es calcula que abans que acabi l’any 2020 hi haurà 2.400 pisos en obres.

Etiquetes associades a la notícia