Gairebé quatre mil persones han participat en accions de recollida de residus a les platges

Les platges no poden ser un abocador, cal respectar i preservar l’ecosistema marí de residus a la sorra i al fons marí. Durant el 2022 prop de 4.000 persones van participar en 95 accions de conscienciació per recollir plàstics, envasos, burilles i altres residus de les platges, els espigons i el fons marí de Barcelona.

21/01/2023 13:13 h

Ajuntament de Barcelona

Cada persona usuària de les platges de la ciutat genera de mitjana 0,16 quilograms de residus, un volum similar al de l’any 2021. Les deixalles recollides a les papereres de les platges han disminuït lleugerament respecte a l’any passat, de 906 quilograms a 791.

Les platges de la ciutat on s’han trobat més residus a l’aigua han estat les de la Nova Icària (gairebé 5.000 quilograms), el Somorrostro (més de 4.000 quilograms) i la Barceloneta (prop de 4.000 quilograms). La majoria de les deixalles que s’han recollit al mar han estat fusta natural (41%), plàstics (29%) i altres residus (21 %) com productes d’higiene personal, tovalloletes, draps o cordes.

Tot i la iniciativa “Platges sense fum”, que prohibeix fumar a les deu platges del litoral barceloní, la presència de burilles a la sorra es manté present. L’Ajuntament de Barcelona intensificarà les campanyes informatives i les accions perquè no es deixin deixalles a la sorra ni al mar.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia