Obres de la Superilla a Rector Triadó i Torre d'en Damians

Entre juliol i novembre es reurbanitzaran els carrers de la Torre d'en Damians i del Rector Triadó, en el tram comprès entre Consell de Cent i Creu Coberta, per destinar-los prioritàriament a vianants. L'actuació, pressupostada en prop de 650.000 euros, es duu a terme en el marc del programa Superilla Barcelona i, de fet, converteix en superilla per a vianants tot aquest triangle situat al bell mig del barri d'Hostafrancs.

08/07/2021 14:11 h

Mupert

Els carrers de la Torre d’en Damians i del Rector Triadó, en el tram comprès entre Consell de Cent i Creu Coberta, fan 10 metres d’amplada i tenen ara mateix voreres força estretes. Amb l’eliminació dels espais fins ara reservats a motos i cotxes, respectivament, anar-hi a peu serà més còmode i segur. Els dos carrers es reurbanitzaran deixant-hi el paviment en una plataforma única.

Amb aquestes obres, també s’hi soterren les línies elèctriques de baixa tensió, es millora la xarxa de clavegueram i s’hi col·loca nou mobiliari urbà (cadires, papereres i enllumenat). Els contenidors es tornaran a posar al mateix lloc on són ara. Al carrer del Rector Triadó es retiraran quasi la meitat dels 27 arbres que hi ha, per guanyar-hi espai i llum natural.

Mentre durin les obres es podrà accedir al carrer del Rector Triadó, en atzucac, des de Creu Coberta o des de Consell de Cent. A més, durant l’execució del projecte als diferents trams dels dos carrers, s’aniran produint diverses afectacions al trànsit rodat que seran degudament senyalitzades.

La reurbanització dels carrers de la Torre d’en Damians i del Rector Triadó, entre Consell de Cent i Creu Coberta, és un pas més en la transformació del barri d’Hostafrancs per convertir-lo en una superilla amb el trànsit pacificat, junt amb el triangle de Sants. L’any 2019 es va reduir el trànsit al carrer del Consell de Cent guanyant-hi un carril bici, es va canviar de sentit el carrer de Sant Nicolau i es va frenar l’entrada de vehicles pel carrer del Príncep Jordi, a més d’obrir el carrer de la Diputació (entre Tarragona i Creu Coberta) com a zona per a vianants.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades