Vine a l'itinerari guiat per Nou Barris! - PLACES EXHAURIDES

17/04/2023 08:31 h

Andrea Hernández Guerra

Aquest dissabte 22 d’abril, des de l’Arxiu Municipal de Barcelona us proposem un itinerari pels barris de la Prosperitat i Verdun amb la finalitat de reconstruir la seva història més recent a partir de la informació que ens proporciona la documentació que gestiona i custodia l’Arxiu Municipal del Districte de Nou Barris.

Aquests barris del nord de la ciutat s’han caracteritzat per una forta lluita veïnal en pro dels seus drets, tant pel que fa als treballadors de les fàbriques (com la Harry Walker) com a la mateixa urbanització del territori que, durant dècades, va ser motiu d’enfrontament amb el govern municipal. La història de Nou Barris és un exemple de la reivindicació dels seus veïns i veïnes per aconseguir una sèrie de millores que actualment han quedat reflectides en l’entramat dels seus carrers.

Iniciarem el recorregut a la plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker i l’acabarem a la plaça del Verdun, tot passejant pel carrer de Vinyar, de Badosa, la plaça d’Àngel Pestaña, l’església de Santa Engràcia i la de Sant Sebastià.

Dia i hora: Dissabte, 22 d’abril de 2023, a les 11 h  (es calcula que l’itinerari tindrà una durada d’1:30 hores)

Punt de trobada: Passeig de Valldaura, 261. Es recomana presentar-se al punt de trobada amb una antelació de 10 minuts

És necessària inscripció prèvia a través del següent formulari (places limitades)

No us el perdeu!

Etiquetes associades a la notícia