Ja et pots inscriure al taller de recerca històrica i genealògica de l'Arxiu! - PLACES EXHAURIDES

26/01/2023 09:02 h

Andrea Hernández Guerra

L’Arxiu Municipal de Barcelona torna a oferir, aquest any, una sèrie de tallers sobre recerca històrica i genealògica, de diferents nivells, impartits per l’historiador Manu Valentín. El primer d’ells, de nivell inicial, es durà a terme des del proper 2 de febrer fins al 2 de març.

En aquest primer taller, dividit en 9 sessions que tindran lloc a l’Aula d’activitats de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, ens dedicarem a posar les bases d’una bona estratègia de recerca històrica i genealògica. Tot partint de la memòria oral i la documentació familiar, punt de partida indispensable de la investigació, s’abordaran les primeres incògnites que la recerca ens pot arribar a plantejar. Es mostraran i es farà ús dels recursos que ens ofereixen els diferents arxius (municipals, comarcals, provincials, militars, parroquials, etc.), tot identificant l’on i el com buscar. L’objectiu d’aquest taller d’iniciació és que els assistents sàpiguen utilitzar les eines aportades pel professor (mètodes de recerca, cercadors digitals, premsa històrica, etc.), sent capaços d’emprendre, per si sols, el procés de recerca.

El programa que se seguirà durant el curs és el següent:

  1. El punt de partida: memòria oral i documentació familiar
  2. Arxius parroquials: guia de consulta
  3. Els registres civils
  4. Estratègies de recerca: del local al global I
  5. Estratègies de recerca: del local al global II
  6. Registres militars / Guerra Civil Espanyola
  7. Hemeroteques digitals: estratègies de cerca
  8. Fonts historiogràfiques
  9. Altres recursos i eines de recerca complementaris

Lloc: Aula d’activitats de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (C. Santa Llúcia, 1)

Dies: Dimarts i dijous a la tarda (2, 7, 9, 14, 16, 21, 23 i 28 de febrer i 2 de març).

Horari: De 17.00 a 19.00 h

No cal tenir coneixements previs sobre recerca històrica ni genealògica abans de realitzar aquest taller de nivell inicial. Sí, però, que és obligatori assistir a les 9 sessions.

Les places d’aquest taller de nivell inicial s’han exhaurit, pròximament anunciarem les dates dels nivells intermedi i avançat.

Etiquetes associades a la notícia