La Guàrdia Urbana amplia el servei d’atenció especialitzada per a víctimes de violència masclista

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella (la Rambla, 43) incorpora un nou servei d’atenció a la víctima (SAV), centrat en la violència de gènere. Aquest nou espai se suma al ja existent a la comissaria de Nou Barris, en funcionament des de primers d’any.

16/08/2023 10:30 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest nou servei està adreçat a víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles. L’atenció serà prioritària, integral i amb professionals especialitzats en aquest àmbit.

Per tal de millorar la qualitat de la resposta en l’atenció immediata i l’acompanyament de la víctima, el SAV ofereix el següent:

  • Assistència en la presa de declaració per a persones que vulguin assessorament o interposar una denúncia.
  • Redacció de l’atestat, complementació dels drets de la víctima i elaboració del qüestionari policial de valoració del risc.
  • Atenció integral en coordinació amb els serveis psicosocials de la xarxa municipal i el cos de Mossos d’Esquadra.
  • Espais amables amb zones per a l’estada dels infants i boxes d’atenció adequats per ajudar a reduir l’estrès i l’angoixa emocional i facilitar la declaració.

Amb aquest nou model d’atenció integral, la Guàrdia Urbana es converteix en un dels cossos policials més especialitzats en primera atenció a la víctima. També hi ha tot un ventall de serveis gratuïts i confidencials per prevenir, atendre i erradicar els casos de violència masclista, que pots consultar aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades