L’alcalde, a prop teu

Un cop al mes l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’instal·la durant uns dies en un districte de la ciutat per apropar-se al veïnat de tots els barris. La iniciativa es va posar en marxa a l’octubre del 2023 a Sant Martí, en què la seu del Districte es va convertir en la Casa Gran de la ciutat. Després de Sant Andreu (novembre del 2023), Nou Barris (gener del 2024), Gràcia (febrer del 2024), Sarrià - Sant Gervasi (març del 2024), Horta-Guinardó (abril del 2024) i Sants-Montjuïc (juny del 2024), ara és el torn de Ciutat Vella (primera setmana de juliol del 2024).

03/10/2023 15:46 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del programa “L’alcalde, a prop teu” és guanyar proximitat amb la ciutadania i aprofundir en el contacte directe i sobre el territori amb entitats, comerciants, equipaments, espais públics, empreses, estudiants, treballadors i treballadores del districte i tots els habitants i els agents socials de la ciutat.

Durant aquests dies, a més de celebrar les reunions dels òrgans de govern ordinaris que tenen lloc habitualment a la seu municipal de Sant Jaume i als despatxos de treball habituals, l’alcalde tindrà una agenda específica per interactuar amb els protagonistes de cada territori.

L’alcalde a Ciutat Vella

Durant la primera setmana de juliol l’activitat habitual de l’alcalde se centrarà al districte de Ciutat Vella. Durant aquests dies compaginarà l’activitat habitual amb una d’específica per relacionar-se amb el teixit associatiu, veïnal i econòmic del districte.

Parla amb l’alcalde

L’alcalde mantindrà una trobada informal amb veïnes i veïns de Ciutat Vella, que podran exposar-li personalment les seves necessitats, dubtes, propostes o consultes. Amb el nom de Parla amb l’alcalde, els interessats es poden inscriure fins a les 9.00 hores del dia 25 de juny, o fins que s’esgotin les places disponibles.

Districte a districte

El programa “L’alcalde, a prop teu” va començar amb la visita de Collboni a Sant Martí, del 3 al 5 d’octubre de 2023. El batlle va complementar l’activitat habitual amb diverses visites, com ara l’inici d’obres de l’ampliació del CAP Besòs i la Biblioteca del Besòs, a l’antic Cinema Pere IV. També es va reunir amb entitats centenàries del districte, va visitar el Mercat del Clot, la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Sant Martí i la Federació Catalana de Bàsquet, entre altres, a més d’assistir al lliurament de la Medalla Cultural a títol pòstum a Francisco Ibáñez, creador de Mortadelo y Filemón, a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Del 20 al 23 de novembre de 2023, l’Alcaldia es va traslladar a Sant Andreu. L’alcalde va poder conèixer la unitat de la Guàrdia Urbana ubicada a l’antiga fàbrica Pegaso i va visitar entitats molt arrelades al territori, com la Societat Cultural i Esportiva La Lira. Al barri del Bon Pastor, Jaume Collboni va conèixer de primera mà els projectes de dinamització econòmica i de convivència que s’estan portant a terme al territori. En el marc del programa “L’Alcaldia als districtes”, va tenir lloc el Consell de la Infància al poliesportiu Camp del Ferro.

L’any 2024 va començar amb el tercer “L’alcalde, a prop teu”, aquest cop a Nou Barris, del 8 a l’11 de gener. L’alcalde va conèixer de primera mà el projecte de dinamització del carrer del Cadí. A més, va visitar diversos centres d’ensenyament: l’Escola Turó de la Peira, el projecte jove de l’Escola Deià i l’ITB i l’Institut Escola Trinitat. I va anar a diversos equipaments municipals, com la Guàrdia Urbana del districte, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Oficina d’Habitatge. Durant la visita a Nou Barris, el programa va estrenar la iniciativa “Parla amb l’alcalde”. Les persones assistents van poder conversar sobre temes tan diversos com el futur laboral del jovent, el transport públic, els entorns verds o la seguretat, entre altres.

Del 5 al 8 de febrer, l’alcalde es va instal·lar a Gràcia, on va visitar diverses entitats socials com l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), la Fundació BarcelonActua o la Fundació Nexe. L’agenda va incloure visites a dos equipaments públics, el Centre per a Famílies amb Adolescents i l’Ateneu de Fabricació de Gràcia. També va tenir contacte directe amb el veïnat, tant a l’espai “Parla amb l’alcalde” com amb un sopar a casa d’una família gracienca.

Del 5 al 8 de març l’alcalde es va traslladar a Sarrià – Sant Gervasi. Va visitar l’escola Monserdà-Santapau, els barris de muntanya i les obres que s’hi estan duent a terme i la unitat de la Guàrdia Urbana. A més, va presentar la Capital Mundial de l’Arquitectura Barcelona 2026 des d’un lloc molt emblemàtic per la seva arquitectura, el Dipòsit del Rei Martí. Coincidint amb el 8 de març, va participar en la inauguració de la Llar Rosario Endrinal.

Entre el 2 i el 4 d’abril, la seu del Districte d’Horta-Guinardó es va convertir temporalment en la Casa Gran de l’Ajuntament. L’alcalde va visitar la unitat de la Guàrdia Urbana de la Vall d’Hebron, així com entitats arrelades al territori, com l’Escola del Mar o el Club de Judo La Salle Horta. També va visitar el Mercat del Carmel i les pistes esportives del carrer de Tenerife, a Can Baró, entre altres.

Del 3 al 6 de juny va ser el torn de Sants-Montjuïc, on Jaume Collboni va visitar l’Escola Gayarre, l’espai cooperatiu Bloc4BCN, a l’antic recinte industrial de Can Batlló, i les instal·lacions de la cooperativa VI Serveis, a la Marina del Prat Vermell. També va visitar la unitat de la Guàrdia Urbana de Montjuïc.

Etiquetes associades a la notícia