Les platges, a punt per a la temporada de bany!

La temporada mitjana de bany a les platges de la ciutat comença avui amb l’activació dels serveis de salvament i de prevenció de la covid-19 i el reforç de la neteja. A partir del 25 de maig, amb l’arribada de la temporada alta, s’activarà el servei d’assistència al bany, s’obrirà la platja de gossos i s’iniciarà una prova pilot per alliberar quatre platges del fum del tabac.

27/03/2021 12:59 h

Ajuntament de Barcelona

Les platges de la ciutat (Sant Sebastià i Sant Miquel, la Barceloneta, Llevant, el Somorrostro, la Nova Icària, el Bogatell, la Mar Bella i la Nova Mar Bella) comencen avui la temporada mitjana de bany, que inclou fins al 5 d’abril, els caps de setmana d’abril i maig, i del 13 al 25 de setembre.

Quins serveis municipals s’activen?

Prevenció i informació davant la covid-19

  • Una vintena d’informadors avisaran de les mesures de prevenció i en vigilaran el compliment.
  • La instal·lació de dinou torretes que recullen informació rellevant relacionada amb la pandèmia i la normativa vigent.
  • Al web de platges s’informarà en temps real durant el dia dels nivells d’ocupació de les diferents platges per facilitar la planificació de la ciutadania.
  • Des del servei de megafonia es faran els avisos necessaris si s’escau.

A les platges és obligatori l’ús de mascareta i cal respectar les distàncies i evitar les aglomeracions.

Serveis bàsics

El servei de salvament es posa en marxa amb 21 torres de vigilància a la sorra i 28 socorristes que fan tasques de vigilància, informació, assistència, rescat i evacuació, de 10.30 a 18.30 hores.

A cada platja s’ha habilitat un lavabo públic, d’ús individual. A més, es poden utilitzar les 97 dutxes que hi ha repartides pel litoral, les vuit guinguetes, la meitat del total, que ja han obert, i el servei de gandules i para-sols.

Com cada any, el servei de neteja s’intensifica amb l’ampliació del dispositiu habitual amb tres brigades més, s’activa la neteja de l’aigua amb tres embarcacions i tres operaris de neteja manual i es reforça la recollida selectiva de residus a les guinguetes. A més, s’ha quintuplicat el nombre de papereres respecte a la resta de l’any, amb un total de 274.

Més educació mediambiental

A partir de l’1 d’abril el Centre de la Platja reprèn les activitats educatives vinculades al mar, la sorra i la biodiversitat del litoral, algunes de manera presencial amb grups reduïts, i la coordinació del projecte de recollida de residus del fons marí.

L’espai estarà obert de dimarts a diumenge entre les 10.00 i les 14.00 hores.

Reajustaments per la pèrdua de sorra

L’efecte del temporal Gloria encara es nota a les platges de la ciutat, on s’han pres algunes mesures davant la pèrdua de sorra.

Una part de la Mar Bella s’ha tancat, els serveis de Llevant i la Barceloneta s’han redistribuït, les guinguetes de Llevant s’han reubicat al passeig i es preveu traslladar la zona de bany assistit quan obri, en temporada alta, de la Barceloneta a Sant Miquel.

Cercar solucions als reptes que planteja l’emergència climàtica i fixar un nou model de gestió de les platges més sostenible és l’objectiu del grup d’experts que treballa en un nou full de ruta per al litoral de la ciutat.

Tota la informació sobre l’estat de la mar, les banderes, la qualitat de l’aigua, els nivells de radiació, la temperatura o la presència de meduses es pot consultar al web de platges de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades