Llum BCN torna a encendre les nits del Poblenou

El mes de febrer torna un dels esdeveniments de l’agenda cultural més esperats de l’any. Llum BCN celebra la dotzena edició amb la vista posada en les crisis actuals, amb una trentena d’instal·lacions i obres que tractaran temes com la relació amb l’energia o el canvi climàtic. Els carrers del Poblenou s’il·luminaran les nits del 3 al 5 de febrer per a tots els veïns i veïnes.

23/01/2023 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

Al festival Llum BCN 2023 hi participaran tretze creadors i creadores del món de l’art contemporani, el disseny, l’arquitectura o la il·luminació, d’aquí i d’arreu, i fins a quinze escoles d’art i disseny i arquitectura de Barcelona. Cada obra i cada espai convida la ciutadania a participar en un laboratori urbà per explorar com contemplar i habitar la ciutat des de perspectives noves i inèdites.

Les crisis actuals, temes destacats de Llum BCN 2023

L’edició d’enguany no vol ignorar les crisis que el planeta i les societats viuen actualment. Per això, part de les instal·lacions estan especialment enfocades a tractar temes com la relació amb l’energia o el canvi climàtic. Aquesta és la direcció que segueixen l’obra del col·lectiu coreà Kimchi and Chips, que proposa una nova icona urbana energèticament autosuficient, i la de l’artista Thijs Biersteker, que proposa una escultura cinètica interactiva alimentada per energia eòlica.

A les grans propostes lumíniques que vestiran els carrers del Poblenou cal sumar-hi el +Llum, un circuit d’instal·lacions de petit i mitjà format ideat per Poblenou Urban District.

Tota la informació sobre el festival Llum BCN 2023 a barcelona.cat/llumbcn.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades