Menú d’idees per a una alimentació sostenible

Les Biblioteques de Barcelona organitzen un cicle de xerrades per divulgar alguns dels aspectes centrals de l’alimentació sostenible amb experts i expertes rellevants. A Sant Martí, se celebra a les Biblioteques El Clot – Josep Benet i Camp de l’Arpa - Caterina Albert, del 4 d’octubre al 13 de desembre.

30/09/2021 10:49 h

Districte Sant Martí

Aquest any 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. L’Ajuntament vol aprofitar l’esdeveniment per convertir-lo en una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat.

Les xerrades que s’han organitzat tracten temes com la relació de l’alimentació amb la salut i l’emergència climàtica, els horts urbans o les alternatives al malbaratament alimentari. Comencen a les 18.30 h i l’accés és lliure fins a exhaurir places.

Alimentació, salut i emergència climàtica
Dilluns 4 d’octubre a la Biblioteca Camp de l’Arpa –Caterina Albert.
A càrrec de Carlos A. González, metge epidemiòleg i màster en Salut Pública. La nostra salut i la salut del planeta estan íntimament relacionades. Per garantir-les, en tots dos casos, hem de revertir el model de consum i alimentació.

Alternatives al malbaratament alimentari
Dilluns 18 d’octubre a la Biblioteca El Clot – Josep Benet.
A càrrec de Gaby Susanna, directora de la plataforma Aprofitem els aliments. La meitat de les pèrdues alimentàries actuals serien suficients per nodrir tota la població que passa gana al món. Recerca, canvis normatius i mesures econòmiques i fiscals són necessaris per fer-ho possible.

Barcelona i els horts urbans
Dimecres 9 de novembre a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.
A càrrec de Josep Maria Vallés, enginyer agrònom, escriptor i fundador de la cooperativa Tarpuna. La pràctica de l’horticultura urbana crea nous espais verds a la ciutat, aporta aliments saludables i esdevé una activitat física molt positiva.

La ciutat sostenible
Dilluns 15 de novembre a la Biblioteca El Clot – Josep Benet.
A càrrec de Salvador Rueda, ecòleg urbà i president de la Fundació Ecología Urbana y Territorial. La ciutat sostenible té quatre característiques: és compacta, és eficient, és complexa i està cohesionada socialment.

Com s’alimenta Barcelona?
Dilluns 22 de novembre a la Biblioteca El Clot – Josep Benet.
A càrrec de Rosa Binimelis, doctora en Ciències Ambientals i investigadora a la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central. On es produeixen els aliments que mengem els barcelonins i barcelonines? Com arriben a la ciutat? És un model sostenible?

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Dilluns 13 de desembre a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.
A càrrec d’Àlvaro Porro, comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona. És promotor del consum conscient a casa nostra a través de la revista Opcions.