Més espai per al veïnat amb la transformació de la plaça de Sant Miquel

Les obres de transformació a la plaça de Sant Miquel ja s’han acabat i el veïnat ha recuperat aquest espai al cor del barri Gòtic. Amb 4.317 metres quadrats de superfície, s’hi han ampliat els usos veïnals, la zona verda i l’espai per jugar, i s’hi han reorganitzat la circulació i l’aparcament dels vehicles. Aquesta iniciativa forma part del Pla de barris del Gòtic sud, que lluita contra les desigualtats, i la inversió en aquesta actuació ha estat de 2.166.000 euros.

11/11/2020 17:36 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta nova plaça, un projecte de l’arquitecte Pere Cabrera, es busca que les persones i la vida quotidiana recuperin el protagonisme, es restringeixen les dinàmiques vinculades als vehicles o els serveis i es milloren les condicions ambientals i d’ús de l’espai:

  • Les famílies i els infants són el centre de la plaça, dissenyada seguint els criteris de la mesura de govern “Ciutat jugable”, amb espais amb diferents elements que en permeten l’ús intergeneracional, lliure i creatiu.
  • S’hi ha incrementat en més del doble la superfície d’espai on es pot jugar i les zones d’estada per a famílies, gent gran i veïnat en general.
  • S’hi ha augmentat la superfície destinada a vegetació i les zones de paviment tou o terra, inclòs un sorral infantil.
  • Pel que fa a la circulació, no es pot aparcar al centre de la plaça i la zona de càrrega i descàrrega, amb franja horària, s’ha reubicat al carrer dels Gegants, on també s’ha situat el Bicing. Els aparcaments de vehicles per a persones amb diversitat funcional s’han situat al carrer dels Templers.
  • L’enllumenat s’ha adequat als requeriments actuals d’eficiència energètica, així com el sistema de recollida d’aigües, les noves tecnologies, el suport a la jardineria i la renovació del paviment. També s’ha dotat l’espai de senyalització adequada.

La transformació de la plaça és una reclamació que es va originar el 1979, quan l’Associació de Veïns del Gòtic va fer la festa major del barri en aquest espai per reclamar-lo com a lloc veïnal i manifestant-se en contra que s’utilitzés com a aparcament. Quatre dècades després, i en el marc del Pla de barris del Raval sud i el Gòtic sud, s’ha materialitzat aquesta reclamació amb una nova plaça que recull les propostes realitzades pel veïnat i les entitats en diversos consells de barri.

Etiquetes associades a la notícia