Més inversió per garantir la qualitat del subministrament elèctric

La companyia subministradora Endesa invertirà durant el 2021 un total de 43,2 milions d’euros a la ciutat, segons s’estableix al pla d’inversions acordat amb el consistori per millorar i garantir la qualitat del subministrament elèctric. D’aquesta quantitat, 27,4 milions corresponen a una inversió específica per a aquest any, un increment del 30% respecte al 2020, i 15,8 milions a manteniment ordinari.

20/04/2021 15:15 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest pla d’inversió, que es recull en el Pla de ciutat 2021 i s’engloba en el marc de la taula de treball creada a finals de gener per estudiar els talls de subministrament dels darrers mesos, es defineix en tres eixos principals d’actuació:

  1. La construcció, renovació i millora de la xarxa elèctrica d’alta, mitjana i baixa tensió per fer-la més resilient davant d’eventuals incidències i fenòmens meteorològics. Entre les actuacions previstes destaquen la renovació del cablejat subterrani que uneix les subestacions de Sants, Hostafrancs i Mata, la renovació i ampliació de cabines en 271 centres de transformació, l’extensió de més de 27 quilòmetres de línies de mitjana tensió o el reforç i l’ampliació de la malla de les infraestructures de baixa tensió de la xarxa.
  2. La digitalització i el desenvolupament de noves tecnologies per tal de poder reduir al màxim el temps de resolució d’incidències i minimitzar l’afectació als clients. En aquest sentit, es vol impulsar l’automatització de la xarxa de mitjana tensió, amb la previsió d’arribar a tenir automatitzades un 34% de les instal·lacions a finals del 2021, i implementar el sistema digitalitzat LARS (Localització d’Avaries i Reposició del Subministrament) per localitzar automàticament qualsevol avaria a la xarxa.
  3. El manteniment de la xarxa elèctrica, amb inspeccions i revisions constants mitjançant un pla predictiu, preventiu i correctiu de les subestacions i centres de repartiment que alimenten la ciutat de Barcelona, les línies d’alta, mitjana i baixa tensió i els respectius centres de transformació.

Notícies relacionades