Més recursos per netejar pintades de la via pública

La comissió de plenari conjunta ha aprovat l’inici de la licitació del nou contracte del servei de neteja de pintades i taques de pintura, eliminació de cartells i retirada de pancartes i altres elements similars de la via pública. Tindrà un pressupost de 16 milions d’euros repartits en el període 2024-2026 i entrarà en funcionament quan s’acabi el contracte actual, a finals de gener del 2024.

19/04/2023 18:04 h

Ajuntament de Barcelona

Com a gran novetat, s’hi introdueixen àmbits com la neteja de pintades de mobiliari, d’elements d’infraestructura i d’elements patrimonials. Per als elements patrimonials, hi haurà un servei adaptat per a edificis protegits, en compliment de la normativa vigent.

El nou contracte permetrà augmentar un 30% el nombre d’operaris i operàries, fins a arribar a 131 professionals, i es preveu subrogar el personal actual. També es consolidaran totes les aportacions tecnològiques per detectar i gestionar les pintades que es van posar en marxa amb el contracte actual.

Cada any es fan més de 123.000 actuacions i es neteja una superfície de 300.345 metres quadrats. El contracte s’emmarca en el pla Cuidem Barcelona, de millora de la neteja i el manteniment de l’espai públic als deu districtes de la ciutat.