Obres dels ascensors de l'L3 a l'inici del Paral·lel

Les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de la plaça d'Espanya continuen amb la construcció dels ascensors que baixaran fins a l'L3 del metro. Durant quatre mesos, del 28 de juliol al 30 de novembre, aquestes obres ocuparan un tram de vorera i calçada a l'inici de l'avinguda del Paral·lel en sentit est.

15/07/2021 13:30 h

Mupert

Per poder fer aquestes obres, abans cal desplaçar algunes de les parades de bus existents en aquest tram, que corresponen a les línies interurbanes que arriben fins aquí per la Gran Via des del Baix Llobregat (L80, L81, L86, L87, L72, L70, 79, 46, 65 i 165). Aquestes parades es traslladen durant quatre mesos als carrils de serveis de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Perquè aquests autobusos puguin girar cua a l’encreuament amb l’avinguda de Rius i Taulet i tornar a sortir de Maria Cristina cap a la plaça d’Espanya, en aquell encreuament s’habilitarà una rotonda semaforitzada. Aquests treballs de pintura, instal·lació de semàfors i desplaçament del pas de vianants existent tenen lloc entre el 19 i el 27 de juliol, de forma que el dia 28 ja entraran en funcionament les noves parades de bus a Maria Cristina.

Dimecres 28 de juliol comença la demolició de la mitjana central de l’avinguda del Paral·lel, entre la plaça d’Espanya i el carrer de Sepúlveda. Per tant, el carril bici bidireccional i un carril de circulació per sentit a cada banda queden anul·lats, i el carril bus en sentit mar esdevé un carril de circulació de tota mena de vehicles.

Del 6 d’agost al 30 de novembre es duen a terme ben bé els treballs de construcció dels ascensors de l’estació d’Espanya (L3), amb l’ocupació total de la vorera del costat Llobregat de l’avinguda del Paral·lel entre la plaça d’Espanya i el carrer de Sepúlveda. Es crea un itinerari per a vianants sobre la calçada, protegit amb barreres de formigó. En aquest tram durant aquests mesos no hi haurà carril bici. En sentit mar queden dos carrils de circulació i un carril bus. Es manté la parada del bus 788 amb una plataforma inscrita dins de l’itinerari per a vianants habilitat a la calçada habilitat. Al costat Besòs s’ocupa part de la vorera i del carril de serveis, però es manté sempre la circulació de vianants per la vorera i la sortida de vehicles dels guals existents.