Neix la Taula per l’Acord d’Educació 2030

Avui s’ha constituït la Taula per l’Acord Edu2030 BCN, un full de ruta amb l’horitzó a l’any 2030 per fer de l’educació una prioritat en l’agenda de Barcelona i avançar en l’equitat educativa i reduir els impactes negatius educatius i socials de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’una iniciativa aprovada pel Ple del Consell Municipal del 27 de novembre de 2020 a proposta d’ERC i amb els vots de BComú, el PSC i J×Cat.

03/05/2021 19:48 h

Ajuntament de Barcelona

El grup de treball preveu presentar a finals d’any una proposta d’acord entre els agents educatius de la ciutat i l’Ajuntament perquè s’aprovi al Ple del Consell Educatiu de Barcelona (CEMB) i al Ple del Consell Municipal abans d’acabar l’any. Les conclusions es compartiran amb la presidència del Consorci d’Educació de Barcelona i amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els punts de partida dels treballs de la taula són els continguts del Pacte per Barcelona del 2020 i els objectius de desenvolupament sostenible a la ciutat amb horitzó 2030. Quan la iniciativa es va aprovar al Consell Municipal, es va encarregar a persones expertes externes i internes de l’Administració l’elaboració d’un document de bases breus amb diagnosi, reptes principals i fites per al 2030, així com línies d’actuació per a cada un dels sis eixos temàtics acordats:

  1. Educació i criança en la petita infància (0-3)
  2. Planificació de l’oferta i parc públic d’equipaments educatius (3-16)
  3. Igualtat d’oportunitats: escolarització equilibrada i educació inclusiva
  4. Trajectòries educatives després dels 16 anys: batxillerat, cicles formatius i segones oportunitats
  5. Dels centres de formació d’adults a l’educació de persones adultes
  6. Oportunitats educatives i culturals més enllà de l’escola

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades