Obre Rosario Endrinal, una llar per atendre i acompanyar dones en situació de sensellarisme

La Llar Rosario Endrinal es dirigeix a dones soles, majors d’edat i en situació de sensellarisme de llarg recorregut. L’estada al centre és de caràcter indefinit i no està condicionada al procés d’acompanyament social. El nou equipament, situat en un solar cedit per l’Ajuntament al barri de Sarrià, té deu habitacions i està gestionat per l’Associació Assís a través d’un concert amb l’Institut Municipal de Serveis Socials.

08/03/2024 15:15 h

Ajuntament de Barcelona

El nou equipament, pioner a l’Estat i un dels pocs d’Europa, es basa en la metodologia communal housing first, en què els habitatges, tots en un mateix edifici, disposen de serveis comuns. És un model d’habitatge col·laboratiu, per tant, les persones que hi viuen intervenen de manera activa en la gestió de la vida quotidiana.

La Llar Rosario Endrinal té deu allotjaments individuals totalment equipats i amb cuina pròpia. L’edifici disposa de zones comunes, de gestió col·lectiva i d’acompanyament socioeducatiu. Les dones, que s’hi podran estar de manera indefinida, podran anar-hi a viure, si en tenen, amb els seus animals de companyia.

El nom del centre ha estat triat per fer memòria i rendir tribut a Rosario Endrinal, una dona sense llar que va ser assassinada, cremada viva, en un caixer del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Abordatge del sensellarisme femení

Aquest recurs respon a l’estratègia municipal per lluitar contra el sensellarisme femení i prevenir-lo, i s’afegeix al Centre Residencial La Llavor, el Centre Residencial La Violeta, els allotjaments temporals per a famílies monoparentals d’Alí Bei i el Centre de Primera Acollida de Sarrià – Sant Gervasi.

En total, Barcelona, en col·laboració amb la Xarxa d’Atenció per a Persones Sense Llar (XAPSLL), disposa de 2.913 places d’acolliment residencial per a persones sense llar.

 

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades