Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 23 de setembre de 2020

El Ple del Consell Municipal del mes de setembre ha aprovat quatre propostes de l’oposició: la d’ERC, que demanava regular els habitatges d’ús turístic (HUT) per prioritzar l’ús residencial i la funció social de l’habitatge, la de J×Cat, per crear un grup de treball per posar fi a les ocupacions d’organitzacions il·lícites o que generin problemes de convivència greus, la del PP, que instava a fer un pacte integral de futur per al districte de Ciutat Vella, i la de BCN Canvi, per declarar la nul·litat de la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera i Costa.

23/09/2020 15:40 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat al Ple de l’Ajuntament que l’ordenança que reguli l’ús turístic dels habitatges i llars compartides a la ciutat tingui com a objectiu prioritzar l’ús residencial i la funció social de l’habitatge i especifiqui l’àmbit d’aplicació, les obligacions dels propietaris, el règim d’habilitació administrativa, el règim sancionador i la prescripció i caducitat. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú i el PSC, els vots contraris de Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de J×Cat.

J​unts per Catalunya ha demanat que es creï un grup de treball per posar fi a les ocupacions d’organitzacions il·lícites i les que generen problemes de convivència greus. El Ple ha aprovat la proposta amb el vot favorable de tots els grups municipals, amb l’excepció de Cs, que s’ha abstingut de votar.

Ciutadans també ha presentat una proposta centrada en l’ocupació, en el seu reglament i en l’elaboració d’un pla municipal contra l’ocupació il·legal d’habitatges per retornar els habitatges ocupats als propietaris, així com per oferir assessorament jurídic als propietaris afectats. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

El Partit Popular ha instat el Govern municipal a presentar un pacte integral de futur per al districte de Ciutat Vella sobre habitatge, economia, seguretat, mobilitat, urbanisme, cultura i l’àmbit social, una proposta que ha estat aprovada per unanimitat.

Barcelona pel Canvi ha proposat revisar l’acord de la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum al senyor Heribert Barrera i Costa perquè se’n declari la nul·litat. Aquesta proposta, que s’ha votat nominalment, ha estat aprovada amb 26 vots favorables i 13 vots contraris.