Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 29 de setembre de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de setembre ha aprovat quatre propostes: la presentada per J×Cat, per crear la figura d’un coordinador o coordinadora de Qualitat de l’Espai Públic; la de Cs, favorable a garantir la igualtat en l’accés a l’oferta de formació professional; la d’ERC, per fomentar les comunitats energètiques, i la del PP, a favor de reobrir l’oci nocturn. Les propostes d’ERC i el PP tenen contingut de declaració institucional. La proposta de BCN Canvi ha estat rebutjada.

29/09/2021 16:23 h

Ajuntament de Barcelona

Junts per Catalunya ha presentat una proposta en la qual insta el Govern municipal a modificar el cartipàs municipal per crear la figura d’un coordinador o coordinadora de Qualitat de l’Espai Públic que vetlli pel manteniment i neteja dels carrers, places i parcs de la ciutat. La proposta s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits.

Ciutadans ha proposat que el Consorci d’Educació de Barcelona informi, orienti i assessori professionalment i laboralment els centres escolars i les famílies per garantir la igualtat en l’accés a l’oferta de formació professional. Aquesta proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de BComú, el PSC, J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, cap vot contrari i l’abstenció d’ERC.

La proposició de Barcelona pel Canvi ha instat el Govern municipal a tancar Barcelona Energia. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional en què demana al Govern municipal que es comprometi a fomentar les comunitats energètiques, destinant-hi part dels fons Més Barcelona i els vint milions d’euros acordats dels pressupostos municipals del 2021. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat i els vots contraris de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita.

La proposició del Partit Popular, també amb contingut de declaració institucional, sol·licita al Govern de la Generalitat una resolució que permeti obrir els establiments d’oci nocturn de la ciutat. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables de BComú, el PSC, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, el vot contrari d’ERC i l’abstenció de J×Cat.