Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 27 de maig de 2022

El Ple del Consell Municipal del mes de maig del 2022 ha aprovat tres proposicions de l’oposició, les d’ERC, Cs i el PP, i dues dels grups del Govern municipal, BComú i el PSC, les dues amb contingut de declaració institucional. Les propostes de J×Cat i Valents han estat rebutjades.

27/05/2022 15:47 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposició en què reclama solucions per garantir el dret al descans dels veïns i veïnes i definir les zones acústicament tensionades en horari nocturn per poder aprovar un pla específic per a les zones de sensibilitat acústica alta i moderada. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat, el vot contrari de Cs i l’abstenció del PP, Valents i la regidora no adscrita.

Ciutadans ha instat el Govern municipal a elaborar i implementar urgentment un pla de mesures a la zona coneguda com el “triangle golf” per resoldre la situació actual denunciada pels veïns. La proposta s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits i de la regidora no adscrita.

La proposició del Partit Popular ha demanat reforçar la seguretat a l’espai públic de la ciutat durant la campanya d’estiu, sobretot a les zones de gran afluència turística, així com a les instal·lacions i combois del metro. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

Barcelona en Comú ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per instar el Govern i el Parlament de Catalunya a modificar la Llei 4/2010 de consultes populars per reduir el nombre de signatures necessàries per a les iniciatives ciutadanes que proposin convocar una consulta ciutadana. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, PSC, J×Cat i Cs, els vots contraris de Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció del PP.

La proposició del Partit dels Socialistes de Catalunya, també amb contingut de declaració institucional, ha instat el Govern de la Generalitat, com a administració competent en matèria de transport de passatgers, a prohibir l’activitat econòmica dels bicitaxis. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, PSC, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció de J×Cat.

Junts per Catalunya, en la seva proposta amb contingut de declaració institucional, ha condemnat l’espionatge i la creació de proves falses contra polítics independentistes, i reclama a la Fiscalia de l’Estat emprendre les accions legals contra els responsables d’aquestes actuacions i a l’Ajuntament que s’hi querelli i personi com a part afectada. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables d’ERC i J×Cat i els vots contraris de BComú, el PSC, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita.

La proposició amb contingut de declaració institucional de Valents ha demanat instar el Govern de la Generalitat a assumir la seva responsabilitat efectiva en la tutela dels menors estrangers no acompanyats que viuen a Barcelona i la responsabilitat civil solidària de les condemnes penals d’aquests menors. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables del PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat i l’abstenció de Cs.