Propostes innovadores per millorar les estades hospitalàries dels adolescents

Del 21 al 23 de maig, la hackató internacional Hack the Hospital - 5G Transatlantic Lab 2021 reunirà una cinquantena d’equips multidisciplinaris de Barcelona i Boston per proposar idees que redueixin l’impacte negatiu de les hospitalitzacions llargues dels pacients pediàtrics i les seves famílies a través de la tecnologia.

10/05/2021 14:30 h

Ajuntament de Barcelona

La hackató Hack the Hospital – 5G Transatlantic Lab 2021 és una iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, el Boston Children’s Hospital i Garage Storie, que té com a objectiu trobar solucions innovadores a partir de tecnologies com la 5G, la realitat augmentada o la realitat estesa (XR) per millorar la qualitat de vida dels joves d’entre 12 i 17 anys que passen estades llargues als hospitals i les seves famílies.

Una hackató internacional i multidisciplinària

Durant les tres jornades de la hackató, s’organitzaran cinc equips formats per professionals de l’enginyeria, l’educació, el disseny, la psicologia o la salut, mentors i ponents internacionals. Cada equip debatrà i proposarà solucions centrant-se en un dels cinc reptes del projecte: socialització, salut mental, educació, entreteniment i experiència familiar.

El disseny dels reptes s’ha fet amb l’estreta col·laboració d’una vintena d’adolescents que formen part dels consells científics de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, el grup Kids Barcelona, i del Boston Children’s Hospital. A més, aquests joves acompanyaran els cinc equips de la hackató i formaran part del procés de valoració dels projectes presentats.

Durant les dues setmanes prèvies a la hackató es duran a terme diferents activitats en línia amb experts i expertes referents en innovació tecnològica, en què també participaran Google, Walt DisneyStudios, el MIT de Boston, la Universitat de Harvard o la Universitat de Nova York.

Resultats i aplicació dels projectes

Del conjunt de projectes que es desenvolupin se seleccionaran deu finalistes, que s’exposaran davant un jurat internacional que en seleccionarà els dos millors. Els projectes guanyadors es presentaran a la Mobile World Capital Barcelona i es desenvoluparan en col·laboració amb els equips d’innovació de Cisco, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i el Boston Children’s Hospital, que es comprometen a provar i avaluar els projectes als seus centres i amb pacients reals.

Etiquetes associades a la notícia