S’activa la temporada alta de platges, amb tots els serveis!

Del 29 de maig al 12 de setembre, coincidint amb la temporada alta de platges, els serveis municipals s’activen per garantir quatre platges sense fum, la platja de gossos de Llevant, tres zones accessibles i el servei de salvament i socorrisme a totes les platges, amb un horari ampliat i 21 torres de vigilància noves.

27/05/2021 11:33 h

Ajuntament de Barcelona

Quatre platges sense fum

Enguany, per protegir la salut i el medi ambient, quatre platges de la ciutat, dues d’elles a Sant Martí, estaran lliures de fum en l’horari de bany. No es podrà fumar a:

  • Nova Icària
  • Nova Mar Bella
  • Sant Miquel
  • Somorrostro

Torna la platja de gossos

En un dels extrems de la platja de Llevant, torna a obrir la platja de gossos amb tot el mobiliari adaptat per als animals, control de xip, neteja tres cops al dia i en profunditat i aforament màxim de 141 persones o 60 gossos per garantir el compliment de les mesures sanitàries.

Platges accessibles

El servei entra en funcionament el 12 de juny, de 10.30 a 14.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores, a:

  • Nova Icària
  • Zona de banys del Fòrum
  • Sant Miquel

Cal fer reserva prèvia per telèfon o en línia a barcelona.cat/ca/que-pots-fer-a-bcn/banys-i-platges/accessibilitat.

Enguany, a més, s’obre una caseta vestidor a la platja de la Nova Icària. És un canviador inclusiu que ofereix un ambient segur i net, i un espai ampli i amb equips adequats per permetre l’assistència de persones amb necessitats de suport en la higiene.

Més seguretat

El servei de salvament i socorrisme amplia l’horari i funcionarà cada dia de 10.30 a 19.30 hores. S’estrenen les 21 torres de vigilància a la sorra, que aporten més seguretat i comoditat als 80 professionals perquè puguin prestar un servei millor.

Mesures de prevenció de la covid-19

A la platja, també cal mantenir mesures de prevenció de la covid-19: màxim 10 persones per grup, 1,5 metres de distància entre grups i aforament limitat.

Podeu consultar el nivell d’ocupació de cada platja en temps real a barcelona.cat/platges, i per garantir el compliment de les mesures i restriccions, es reforça la presència d’informadors i informadores i s’amplia l’horari d’atenció, de 10.00 a 20.00 hores. Aquest equip també oferirà la informació necessària de serveis i missatges ambientals a totes les platges.

Residus i neteja

Molts dels residus que es generen a les platges no són biodegradables i suposen un gran risc per a la flora i la fauna. Aquest estiu, totes les guinguetes oferiran el got infinit, reutilitzable, per aconseguir arribar al residu zero a les platges i cuidar la natura.

El servei de neteja treballa per cuidar el medi ambient, a la sorra, amb 20 equips de treball, 32 operaris i 20 vehicles, i al mar, on el servei de neteja de residus flotants de la superfície de les aigües litorals treballa diàriament amb tres embarcacions.

Notícies relacionades