S’obre la nova convocatòria de places de la Guàrdia Urbana

Es tracta de la convocatòria més gran d’aquest mandat, amb 241 places d’agent. Amb aquestes incorporacions, el cos arribarà a disposar de 3.500 efectius l’any vinent, un dels compromisos més importants del Govern municipal.

24/02/2022 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

Avui, 24 de febrer, s’obre el termini de presentació de sol·licituds de la nova convocatòria d’accés a la Guàrdia Urbana de Barcelona. El termini s’acaba el dimarts 15 de març.

La principal novetat de la convocatòria és que les persones candidates que superin tot el procés selectiu i aconsegueixin quedar entre les 241 primeres passaran a cobrir les necessitats de personal del cos per als anys 2022 i 2023.

A més, i també per primer cop, s’amplien els idiomes susceptibles d’examinar-se a la prova de llengua estrangera. Fins ara la prova de coneixements podia ser d’anglès, àrab, urdú o xinès. Enguany també s’hi incorporen l’alemany, el francès i l’italià.

Pel que fa a la presència de dones al cos, aquesta convocatòria manté els requisits de les anteriors per incrementar el nombre d’agents de sexe femení i conserva la quota del 40% per a dones (la Guàrdia Urbana va ser el primer cos de seguretat que la va incloure).

Xerrades informatives

Per tal de fer difusió de la convocatòria i dels requisits d’accés al cos, també avui s’engega una sèrie de xerrades informatives impartides per membres de la Guàrdia Urbana. Les sessions fixades fins ara són:

  • 24 de febrer, a les 18.00 hores, a la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (directe a través del seu perfil de Facebook)
  • 7 de març, a les 11.00 hores, al Cibernàrium de Barcelona Activa (xerrada en directe aquí)
  • 14 de març, a les 17.00 hores, directe a través del perfil d’Instagram de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Tota la informació del procés selectiu pot consultar-se a barcelona.cat/oposicions-guardiaurbana.

Etiquetes associades a la notícia