Tancament de la sortida de metro del carrer de Badajoz de la parada de Glòries de l’L1

A partir de dimarts, 27 de febrer i fins a finals de juny, es tanca la sortida de metro d’estació de Glòries de l’L1, que desemboca al carrer de Badajoz. L'accés es tanca per poder fer les obres d’ampliació del vestíbul de metro i la seva connexió amb el DHub. Seguiran habilitades les sortides de l'avinguda Meridiana per anar a qualsevol direcció i la de la plaça de les Glòries per anar en direcció Eixample.

23/02/2024 13:13 h

Ajuntament de Barcelona

El tancament d’aquest accés és una mesura necessària poder fer les obres d’ampliació del vestíbul de l’estació de metro de Glòries de l’L1 i connectar-la amb l’edifici del DHub.

La zona de la plaça de les Glòries està vivint un important procés de transformació urbanística, amb actuacions com el parc de Canòpia i la prolongació del tramvia per la Diagonal. Això fa preveure un increment d’usuaris a la zona i, juntament amb el nou traçat del tramvia, que trasllada les vies de la seva ubicació actual, suposen una oportunitat per a fer aquesta intervenció.

Un ampli vestíbul connectat al DHub

L’estació de metro Glòries de l’L1,  inaugurada l’any 1951, té 3 sortides: la del carrer de Badajoz, la de la plaça de les Glòries i la de l’avinguda Meridiana. Fins ara, l’accés de la plaça de les Glòries estava tancat i ara tornarà a obrir per facilitar la sortida dels usuaris que van cap a l’Eixample.

La sortida de Badajoz de l’estació de Glòries és l’accés que té més afluència d’usuaris ja que és la sortida cap a Sant Martí. Actualment està limitada per un passadís estret i unes escales de pujada i baixada que resolen el desnivell provocat per un prisma de telecomunicacions. Amb les actuacions que ara comencen, es desviarà aquest prisma en el marc de les obres del tramvia.

La nova sortida, augmentarà la capacitat d’accés i connectarà amb el vestíbul del DHub. Comptarà amb un ampli vestíbul, previ a l’accés de l’equipament i permetrà accedir directament des del metro a la planta 0 del DHub, i des d’allà al carrer Àvila, directament al carrer del barri del Poblenou.

Totes les afectacions es poden consultar a https://ajuntament.barcelona.cat/glories/mobilitat/

Etiquetes associades a la notícia