Promoure un bon ús de la tecnologia entre els adolescents, eix principal del nou Pla de salut mental

Segons els darrers informes de l’Agència de Salut Pública, els adolescents de 13 a 17 anys passen de mitjana vuit hores al dia davant d’una pantalla, i un 77% no té límit de temps per fer servir el mòbil. Per protegir la salut mental dels infants, els adolescents i els joves davant l’exposició a l’espai digital, el nou Pla de salut mental 2023-2030 preveu crear una taula de treball amb persones expertes per posar en marxa mesures que promoguin un ús segur i adequat de les pantalles.

24/02/2023 10:14 h

Ajuntament de Barcelona

Més enllà de la importància de crear mesures sobre l’ús del mòbil, incentivar activitats fora del món digital o formar els pares i les mares en aquest àmbit, el nou Pla de salut mental 2023-2030, que incorpora 90 noves accions, també fixa altres nous objectius per reforçar tots els serveis que es van posar en marxa durant el primer Pla de salut mental 2016-2022, com per exemple:

  • Estendre a tots els districtes el servei de psicòleg gratuït del Konsulta’m +22, actualment present en sis.
  • Reforçar l’atenció a la gent gran amb la creació d’equips de professionals de la salut mental per donar atenció a residències i apartaments amb serveis per a persones grans.
  • Per reforçar l’atenció a la infància, s’estendrà al 50% de les escoles de la ciutat el programa “1,2,3 emoció!” i s’ampliarà l’edat d’atenció dels Konsulta’m perquè els infants de 6 a 12 anys també puguin accedir-hi.
  • Incorporar la perspectiva sexual i de gènere, a més de la intercultural, per fer arribar els serveis disponibles a la ciutat a totes les comunitats.

Barcelona és la primera ciutat de l’Estat a tenir un pla de salut mental municipal des del 2016, consensuat amb més de cinc-centes entitats, que ha servit per posar en marxa molts serveis pioners com el Konsulta’m, el Telèfon de Prevenció del Suïcidi o el xat de salut emocional gratuït per a joves.

Notícies relacionades