Homenatge a les víctimes en el cinquè aniversari dels atemptats del 17 d’agost a la Rambla

Acte de record al pla de l’Ós, a la Rambla, amb una ofrena floral i un minut de silenci davant del memorial en homenatge a totes les víctimes dels atemptats del 17 d’agost, que van causar la mort de 16 persones i van deixar més de 100 persones ferides de fins a 35 nacionalitats, i en suport a les famílies i amistats. També és un homenatge a una ciutat que no es va deixar vèncer per l’odi i la por.

17/08/2022 12:39 h

Ajuntament de Barcelona

Famílies, amistats i autoritats s’han reunit al pla de l’Ós, a la Rambla, en record de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost. Un minut de silenci ha precedit l’ofrena floral amb clavells blancs que s’han dipositat davant del memorial.

El monument en record de les víctimes dels atemptats es va instal·lar el 2019 al costat del mosaic de Joan Miró. És una placa incrustada a terra amb la frase “Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau”, escrita originàriament en àrab en una de les nombroses mostres de dol que persones d’arreu van deixar a la Rambla d’una manera espontània i que es reprodueix a la placa també en català, castellà i anglès. La frase va acompanyada del dibuix Barcelona, de l’artista Frederic Amat, i també hi figuren la data i l’hora exactes dels fets: “17.08. 2017.16.50 h”.

En l’acte hi han participat la coral simfònica VOZES, la violoncel·lista Paula González i l’escriptora Fàtima Saheb recitant Salvador Espriu.

El record de la ciutadania

Després de l’atemptat, persones de tot arreu van dipositar de manera espontània a la Rambla més de dotze mil objectes i documents com a mostra d’homenatge a les víctimes i en suport a les famílies. Aquests objectes i documents s’han recopilat, inventariat i arxivat degudament i des de l’agost del 2018 es poden consultar al web Memorial la Rambla 17A.

Etiquetes associades a la notícia