L’alcalde, a prop teu

Un cop al mes l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’instal·la durant uns dies en un districte de la ciutat per apropar-se al veïnat de tots els barris. La iniciativa es va posar en marxa a l’octubre del 2023 a Sant Martí, en què la seu del Districte es va convertir en la Casa Gran de la ciutat. Després de Sant Andreu (novembre del 2023), Nou Barris (gener del 2024) i Gràcia (febrer del 2024), al març és el torn de Sarrià - Sant Gervasi.

03/10/2023 15:46 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del programa “L’alcalde a prop teu” és guanyar proximitat amb la ciutadania i aprofundir en el contacte directe i sobre el territori amb entitats, comerciants, equipaments, espais públics, empreses, estudiants, treballadors i treballadores del Districte i tots els habitants i els agents socials de la ciutat.

Durant aquests dies, a més de celebrar les reunions dels òrgans de govern ordinaris que tenen lloc habitualment a la seu municipal de Sant Jaume i als despatxos de treball habituals, l’alcalde tindrà una agenda específica per interactuar amb els protagonistes de cada territori.

L’alcalde a Sarrià – Sant Gervasi

Durant la setmana del 4 de març de 2024, l’alcalde s’instal·larà a Sarrià – Sant Gervasi, on compaginarà l’activitat habitual amb una d’específica per relacionar-se amb el teixit associatiu, veïnal i econòmic del districte.

Parla amb l’alcalde

L’alcalde mantindrà una trobada informal amb veïnes i veïns de Sarrià – Sant Gervasi, que podran exposar-li personalment les seves necessitats, dubtes, propostes o consultes. Per parlar amb ell, cal omplir el formulari de sol·licitud. Les inscripcions es tancaran el 26 de febrer a les 14.00 hores, o quan s’esgotin les places.

Districte a districte

El programa “L’alcalde a prop teu” va començar amb la visita de Collboni a Sant Martí, del 3 al 5 d’octubre de 2023. El batlle va complementar l’activitat habitual amb diverses visites, com ara l’inici d’obres de l’ampliació del CAP Besòs i la Biblioteca del Besòs, a l’antic Cinema Pere IV. També es va reunir amb entitats centenàries del districte, va visitar el Mercat del Clot, la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Sant Martí i la Federació Catalana de Bàsquet, entre altres, a més d’assistir al lliurament de la Medalla Cultural a títol pòstum a Francisco Ibàñez, creador de Mortadelo y Filemón, a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Del 20 al 23 de novembre de 2023, l’Alcaldia es va traslladar a Sant Andreu. L’alcalde va poder conèixer la unitat de la Guàrdia Urbana ubicada a l’antiga fàbrica Pegaso i va visitar entitats molt arrelades al territori, com la Societat Cultural i Esportiva La Lira. Al barri del Bon Pastor, Jaume Collboni va conèixer de primera mà els projectes de dinamització econòmica i de convivència que s’estan portant a terme al territori. En el marc del programa de l’Alcaldia als districtes, va tenir lloc el Consell de la Infància al poliesportiu Camp del Ferro.

L’any 2024 va començar amb el tercer “L’alcalde a prop teu”, aquest cop a Nou Barris, del 8 a l’11 de gener. L’alcalde va conèixer de primera mà el projecte de dinamització del carrer del Cadí. A més, va visitar diversos centres d’ensenyament: l’Escola Turó de la Peira, el projecte jove de l’Escola Deià i l’ITB i l’Institut Escola Trinitat. I es va apropar a diversos equipaments municipals, com la Guàrdia Urbana del districte, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Oficina d’Habitatge. Durant la visita a Nou Barris, el programa va estrenar la iniciativa “Parla amb l’alcalde”. Les persones assistents van poder conversar sobre temes tan diversos com el futur laboral del jovent, el transport públic, els entorns verds o la seguretat, entre altres.

Del 5 al 8 de febrer, l’alcalde es va instal·lar a Gràcia, on va visitar diverses entitats socials com l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), la Fundació BarcelonActua o la Fundació Nexe. L’agenda va incloure visites a dos equipaments públics, el Centre per a Famílies amb Adolescents i l’Ateneu de Fabricació de Gràcia. També va tenir contacte directe amb el veïnat, tant a l’espai “Parla amb l’alcalde” com amb un sopar a casa d’una família gracienca.

Etiquetes associades a la notícia