Tot a punt per a les eleccions al Parlament de Catalunya

El 14 de febrer se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. A Barcelona hi haurà 365 col·legis electorals distribuïts pels deu districtes. D’aquests centres, 129 són nous. Per garantir totes les mesures sanitàries per la covid-19 a les seus electorals, s’ha reforçat el personal municipal de suport i la neteja i desinfecció dels recintes i dels entorns.

12/02/2021 15:28 h

Ajuntament de Barcelona

Els col·legis electorals obriran les portes a les 9.00 hores i tancaran puntualment a les 20.00 hores. Els 365 locals electorals estan desinfectats, tenen una ventilació correcta i els espais estan condicionats per evitar aglomeracions. En total hi ha 1.929 meses de votació, on s’han distribuït 4.403 urnes. Per a aquestes eleccions s’han imprès 1.800.000 paperetes de les 15 candidatures de la província de Barcelona per a les eleccions al Parlament de Catalunya.

En total, el cens electoral de la ciutat està format per 1.099.282 persones empadronades a Barcelona amb data 1 d’octubre de 2020. Amb l’establiment de les noves seus electorals, gairebé quatre de cada deu electors, un 37% del cens, votaran en un col·legi electoral diferent de l’habitual. Els veïns i les veïnes majors d’edat censats a Barcelona poden consultar el col·legi electoral on poden exercir el dret a vot al portal de tràmits de l’Oficina Virtual o trucant al 010.

Consulteu totes les dades sobre les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer i l’històric de convocatòries anteriors en aquest dossier informatiu.

Dispositiu municipal

Els diferents equips de neteja s’encarregaran, abans, durant i després de les eleccions, de netejar i desinfectar els punts de votació i de retirar de manera segura els equips de protecció individual (EPI). A primera hora de diumenge, la Guàrdia Urbana facilitarà la documentació electoral per constituir les meses de 105 col·legis electorals i la recollirà un cop acabat l’escrutini per entregar-la a la Junta Electoral Provincial. Un miler de voluntaris de l’Ajuntament de Barcelona reforçaran el personal de suport dels locals electorals per garantir que els centres de votació compleixin tots els protocols sanitaris i de seguretat establerts.

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de la plaça de Sant Miquel estarà oberta durant tota la jornada electoral, de 9.00 a 19.00 hores, per donar informació general sobre les eleccions, respondre consultes sobre el col·legi electoral i donar volants d’empadronament a les persones que constaven al padró abans de tancar el cens electoral, l’1 d’octubre de 2020, però que no apareixen al cens.

Què cal tenir en compte?

A l’hora de votar és imprescindible portar l’original del document d’identificació personal amb fotografia (DNI, passaport o permís de conduir), que és vàlid tot i que estigui caducat. Es recomana portar el vot preparat des de casa i anar al col·legi electoral en la franja horària de vot recomanada.

I un cop al col·legi electoral?

  • Cal accedir-hi sense acompanyant, tret que es necessiti assistència, per l’entrada indicada.
  • Cal respectar la distància d’1,5 metres a les cues, dins i fora de la seu electoral.
  • És obligatori portar la mascareta.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic en diferents punts del recinte, i també al costat de les paperetes i dels sobres.
  • A l’hora de votar, caldrà ensenyar el DNI a la mesa mantenint la distància.
  • La mesa podrà requerir als electors que es treguin la mascareta per identificar-los.

Més informació al web de barcelona.cat/activitats-afectades.

 

Etiquetes associades a la notícia