Regata Cultural: més de dues-centes activitats per celebrar l’arribada de la Copa Amèrica

Des d’ara i fins a finals d’any, se celebra la Regata Cultural, un programa d’activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de la ciutat amb la Louis Vuitton 37th America’s Cup i acostar el món de la vela a la ciutadania.

16/04/2024 14:10 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’ha construït amb la col·laboració i aportació d’entitats i institucions de tots els àmbits. El programa d’activitats de la regata cultural s’ampliarà els propers mesos amb noves iniciatives.

Entre els diversos programes previstos, destaquen una edició especial del “Clàssica a la platja”, amb Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot, dos grans concerts a l’aire lliure, oberts a tota la ciutadania, a la platja de Sant Sebastià, els dies 11 i 12 de juliol, o la 38a Gran Trobada d’Havaneres “Barcelona cara al mar”, el 15 de juny, al Port Vell.

El 10 d’octubre, a les portes del Match Race Final de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, hi haurà una cerimònia des de la platja, amb un espectacle impactant i visual, obert i gratuït, que tornarà a situar la ciutat com a referent mundial. A partir del 22 d’agost, i durant tota la competició, de divendres a diumenge es programaran més de trenta actuacions a l’escenari principal del Village. La proposta cultural, dissenyada per l’ICUB, consta d’una vintena d’actuacions per a tots els públics que volen donar visibilitat al gran potencial dels professionals de la música i les arts de carrer, així com de les diverses manifestacions culturals entorn de la cultura popular de la ciutat.

Gaudir del nou Port Olímpic

La Mercè també es contagiarà de la celebració de la Copa Amèrica i es convertirà el nou Port Olímpic en escenari principal de la Festa Major de Barcelona els dies 21, 22 i 24 de setembre, amb una programació diürna del Mercè Arts de Carrer.

Al Balcó Gastronòmic, la nova zona de restauració, es podran degustar propostes culinàries de qualitat, diverses i amb caràcter barceloní.

Museus, biblioteques, ciència i cinema

Biblioteques, museus i altres institucions de la ciutat impulsen, els propers mesos, exposicions, debats, xerrades, espectacles i activitats familiars. Aquestes iniciatives permetran descobrir, entre altres, la tecnologia que hi ha al darrere de les regates de vela, els reptes que afronten les ciutats costaneres, el treball i els somnis de les dones navegants, les expedicions a través del mar, la millor literatura marítima o, fins i tot, el cant de les sirenes.

L’exhibició de patins de vela més gran de la història

Durant la Copa Amèrica se celebrarà la regata d’exhibició de patins catalans més gran de la història. Els patinaires catalans compartiran el mateix espai del camp de regates que els equips de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, i s’espera aconseguir una participació rècord d’uns 300 patins de vela, una embarcació de vela lleugera genuïnament catalana, tipus catamarà, que es caracteritza per no tenir orsa, timó, botavara, ni sabres a la vela.

També es treballa en l’impuls d’una lliga escolar i juvenil de patins catalans, que es quedaria a la ciutat com un projecte de llegat, per promocionar l’esport de vela, i aquesta embarcació concretament, entre els més joves.

Activitats de gastronomia, restauració i comerç

També s’han programat accions de gastronomia, restauració i comerç i als mercats de la ciutat amb l’esdeveniment esportiu, abans i durant la celebració. El Tast a la Rambla, que aquest any incorporarà una mostra gastronòmica representativa dels dotze països presents a la Copa Amèrica; també se celebrarà l’Street Food Market Barceloneta, del 27 al 29 de setembre i del 4 al 6 d’octubre; el Poblenou Wine Festival, el 28 i 29 de setembre, i tots els caps de setmana d’octubre, o el Born Districte Gastronòmic, de finals de setembre a finals d’octubre.

L’Institut Municipal de Mercats i la Federació de Mercats Municipals han preparat el cicle gastronòmic Tasta’M, que combina productes de temporada i de mar amb música. Se celebra en diferents mercats de la ciutat des del mes de maig i es remata a la Fira Mercat de Mercats del 18 al 20 d’octubre.

Els caps de setmana de setembre i octubre, s’instal·laran pantalles gegants de manera itinerant als eixos comercials de la ciutat per gaudir, també, de les regates i de l’esdeveniment.

Ja podeu consultar tot el programa d’activitats de la Regata Cultural.

Etiquetes associades a la notícia