Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la revista ‘L’Avenç’

L’any 1976 un grup d’historiadors i historiadores va publicar el primer número d’una publicació que esdevindria, des de l’inici, un referent acadèmic, social i de memòria històrica. Quan tot just s’acaba de publicar el número 500 de la revista, que serà el darrer en paper, ‘L'Avenç’ rep un reconeixement de la ciutat pel paper cabdal que ha tingut en el desenvolupament del teixit acadèmic i cultural de Barcelona al llarg de gairebé cinquanta anys.

27/03/2023 19:50 h

Ajuntament de Barcelona

Al llarg de 46 anys d’història, per a L’Avenç han signat articles Josep Fontana, Ferran Mascarell, Carmen Isasa, Antoni Castel, Núria Santamaria o Jordi Puntí, entre molts d’altres.  A través de les pàgines de la revista, es pot fer un seguiment crític de l’activitat cultural, ampliar coneixements sobre història, literatura o art, descobrir persones rellevants en centenars d’entrevistes i entendre millor la Barcelona i la Catalunya del darrer quart del segle XX i primer quart del segle XXI.

La publicació també destaca per haver estat una editora de llibres de diverses generacions d’historiadors i historiadores i d’escriptors i escriptores.

 

Etiquetes associades a la notícia