Quinze joves més completen estudis universitaris amb el programa Prometeus

Els quinze joves que han completat estudis universitaris aquest 2023 gràcies a Prometeus s’han graduat com a tercera promoció del programa aquest dilluns en un acte al Saló de Cent. Impulsat pel Pla de barris en col·laboració amb Barcelona Ciència i Universitats, Prometeus ofereix un acompanyament personalitzat que vetlla perquè els estudiants d’instituts públics dels barris amb un índex d’universitaris inferior a la mitjana de la ciutat puguin cursar estudis superiors amb èxit, independentment dels condicionants econòmics i socials.

22/01/2024 20:19 h

Ajuntament de Barcelona

Prometeus comença a l’institut, amb xerrades de motivació, i es manté més enllà de la graduació universitària, quan s’ofereix suport en l’accés al món laboral. En la transició cap a la universitat, s’acompanya els estudiants en la matriculació i la sol·licitud de beques públiques.

Mentre estudien, tenen una dotació econòmica per a necessitats puntuals en concepte de transport i reforç acadèmic o material i reben acompanyament, en col·laboració amb les universitats, perquè puguin acabar els estudis universitaris amb èxit.

Des que el programa Prometeus es va posar en marxa, l’any 2016, ha acompanyat un total de 300 estudiants, dels quals 220 són universitaris i 80 estan fent formació de grau superior com a pas previ per entrar a la universitat.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades