El servei gratuït de recollida de roba a domicili en recicla 45 tones en sis setmanes

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

15/03/2023 14:14 h

Ajuntament de Barcelona

Durant el primer mes i mig de funcionament del servei s’han realitzat 811 recollides de peces, que es destinaran a botigues de segona mà, a l’exportació o a la creació de noves fibres si no es poden reutilitzar.

La indústria tèxtil és la quarta més demandant de matèries primeres i aigua, i la cinquena que emet més gasos amb efecte d’hivernacle. La iniciativa s’emmarca en el pla Residu Zero Barcelona, que inclou també altres iniciatives, com “Renova la teva roba”, “Renova les teves joguines”, les unitats mòbils Reparatruck i Didaltruck o la Taula Plàstic Zero.

Aquest 15 de març també s’han organitzat les jornades “Fem camí cap al residu zero”, en què diverses entitats han compartit experiències i iniciatives en diferents àmbits.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia