XII Premi del Consell Municipal d’Immigració: “Per una Barcelona antiracista”

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrants, el Consell Municipal d'Immigració de Barcelona (CMIB) ha lliurat el seu premi anual a la iniciativa feminista i antiracista T.I.C.T.A.C, amb una menció especial per a l'Associació de Treballadors Pakistanesos.

18/12/2020 18:45 h

Oriol Bosch

Com cada any, durant el Dia Internacional de les Persones Migrants, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) lliura el premi per reconèixer la feina feta a la ciutat en l’àmbit de la inclusió i l’assoliment de la ciutadania plena de les persones migrants. Enguany, en la dotzena edició i amb el lema “Per una Barcelona antiracista”, s’ha guardonat l’Associació T.I.C.T.A.C pel seu projecte homònim: Taller de intervenciones críticas transfeministas antirracistas combativas.

Amb els criteris de fomentar Barcelona com una ciutat de drets i promoure accions per combatre tota forma de racisme, xenofòbia, aporofòbia, discursos d’odi i islamofòbia, així com fomentar la igualtat d’oportunitats, la participació i la plena ciutadania i facilitar la visibilització i l’empoderament de persones i entitats, s’han presentat tretze projectes.

La tria de la iniciativa premiada, dotada amb 7.000 euros, ha estat a càrrec d’un jurat format per membres del CMIB i de l’Ajuntament de Barcelona, a més de persones com Fàtima Ahmed, de Diàlegs de Dona, periodistes especialitzats i persones expertes en migracions i treball social, entre altres.

Alhora, les més de cinquanta entitats i associacions d’immigrants, d’acollida i a favor dels drets humans que integren el CMIB han reconegut amb una menció especial l’Associació de Treballadors Pakistanesos, amb una dotació de 2.000 euros.

La menció, votada per les entitats membres a través de Decidim Barcelona a causa de la pandèmia, cada any es dirigeix a una de les entitats del CMIB que ha destacat durant l’any per la participació en el consell, per haver dut a terme accions o activitats conjuntament amb altres entitats i per haver contribuït a crear un bon clima de treball i d’entesa.

En l’acte de lliurament del XII Premi del CMIB s’ha llegit també el manifest del consell “Per una Barcelona antiracista”, amb un seguit de reivindicacions per aconseguir una ciutat antiracista, més justa i més igualitària, com per exemple la reforma de la llei d’estrangeria i l’abolició dels CIE.

Etiquetes associades a la notícia