Més d’un milió de persones han participat en la Mercè 2022

La primera Mercè postpandèmica ha coincidit amb tres dies festius a la ciutat. S’ha mantingut la tendència a la descentralització, iniciada en els últims anys. Les activitats han arribat a espais nous, com el parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana, amb l’oferta de Pallassos sense Fronteres, o redimensionats, com el parc de Joan Miró, centrat en la programació familiar. Entre les novetats més destacades, el passeig de Gràcia ha estat per primer cop escenari del correfoc. Música Mercè ha incorporat un nou escenari a la Zona Universitària.

26/09/2022 18:06 h

Ajuntament de Barcelona

La programació de la festa major, repartida per tota la ciutat, ha aplegat fins aquest migdia 1.020.000 persones de públic, tot esperant les dades del Piromusical.

  • Concerts: un total de 260.000 persones han assistit als concerts de la festa major de la ciutat, amb una oferta musical de primer nivell i diversificada (la xifra té en compte el BAM i Acció Cultura Viva).
  • Arts de carrer: es calcula que les propostes han aplegat 190.000 espectadors. Després de diverses edicions condicionades per la pandèmia, aquest any s’ha pogut recuperar la presència de companyies internacionals en la programació, amb una diversitat i una qualitat molt valorada pel públic, la recuperació del parc de la Ciutadella com a epicentre i la irradiació per parcs i escenaris de tota la ciutat.
  • Correfoc: ubicat per primer cop al passeig de Gràcia, ha tingut una afluència de prop de 120.000 espectadors i una participació de més de mig centenar de colles de tota la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades