L’Orgullosa arriba per celebrar la diversitat sexual i de gènere

Com a ciutat pionera i referent en la lluita de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBI), Barcelona oferirà durant gairebé un mes i mig una programació específica per acostar la realitat dels diversos col·lectius a tota la ciutadania. La festa del Centre LGTBI, el 21 de maig, donarà inici a l’Orgullosa, que culminarà amb una gran gala musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i entre aquestes dues dates recorrerà els barris i diversos museus de la ciutat amb activitats que reivindiquen la pluralitat sexual i de gènere i els drets del col·lectiu LGTBI.

10/05/2022 15:01 h

Ajuntament de Barcelona

La festa del Centre LGTBI

La mateixa setmana en què es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, el 17 de maig, l’Orgullosa començarà amb la festa del Centre LGTBI, que tindrà lloc el dissabte 21 de maig. De les 11.00 a les 14.00 hores hi haurà activitats culturals, tallers artístics i una fira de publicacions de diverses llibreries LGTBI i feministes de Barcelona, en un matí de portes obertes al centre. A la tarda, la festa es traslladarà a la zona de vianants de la ronda de Sant Antoni, amb diverses actuacions musicals.

L’Orgullosa als barris i als museus

Per ampliar l’abast de la commemoració l’Orgullosa inclou una programació descentralitzada i interseccional que s’ha elaborat en col·laboració amb les entitats i agents de cada districte que treballen dia a dia en la defensa dels drets LGTBI.

Diferents museus de la ciutat com el Macba, el MNAC, el Museu Picasso o el Museu Marítim ofereixen propostes per reflexionar sobre temes LGTBI a través de diferents mirades a les seves col·leccions, visites guiades i altres activitats específiques. A més, el 30 de juny s’ha previst una jornada de taules rodones al Centre LGTBI de Barcelona per repensar les institucions museístiques des d’una mirada queer.

Gran gala el Dia de l’Orgull

L’Orgullosa culminarà el 28 de juny amb una gran gala musical adreçada a tota la ciutadania, que tindrà lloc a l’Anella Olímpica de Montjuïc i oferirà una cuidada programació de proximitat que s’anunciarà pròximament.

Una explosió de color i simbolisme

El cartell de l’Orgullosa és obra de l’il·lustrador Javier Navarro, més conegut com el Dios de los Tres, amb tipografia de Javier Alcaraz. Es tracta d’un disseny ple de motius LGTBI i de referències a Barcelona, com el Gat del Raval, un dels eixos del moviment queer més fresc i efervescent de la ciutat.

La ciutadania pot aconseguir un exemplar en paper del cartell a la Sala Ciutat, al carrer de la Ciutat, 2, o descarregar-lo en format digital.

Consulteu tota la programació de l’Orgullosa.

Etiquetes associades a la notícia