Ja es pot visitar el Zoo!

El Zoo de Barcelona reobre amb totes les mesures higièniques i de protecció per garantir una experiència segura als visitants i la màxima seguretat al personal. L’aforament està limitat al 50% i l’horari és de 10.00 a 19.00 hores, i les taquilles estan obertes fins a les 17.00 hores. Per tot el parc s’ha disposat gel hidroalcohòlic i diferents indicacions sobre les normes de seguretat, i s’ha reforçat la restauració amb punts mòbils adaptats a la nova realitat.

25/06/2020 20:57 h

Ajuntament de Barcelona

Les persones que visitin el Zoo han de respectar la distància de seguretat i és obligatori portar mascareta sempre que no es pugui mantenir. Es recomana comprar entrades anticipades.

Totes aquestes mesures s’inclouen en el marc del projecte BCN Safe City, que té com a objectiu garantir les mesures d’higiene i salut per donar confiança i seguretat als espais de la ciutat.

En aquest sentit, el Zoo ha iniciat el procés de certificació Global Safe Site amb la qualificació Excellence, i rebrà també el segell Safe Tourism Certified, un distintiu de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifica els espais turístics que han implantat amb èxit el sistema de protocols de seguretat establerts i han posat en marxa un sistema de prevenció de riscos específics contra el coronavirus.

Tornen els casals del Zoo

Els casals, que tindran lloc del 29 de juny al 10 de setembre, s’adrecen a infants i joves fins als 16 anys: aprendran sobre la natura que els envolta i adquiriran valors relacionats amb el respecte per la conservació de la biodiversitat. Enguany, s’estructuraran en grups més reduïts i fixos, i se seguiran en tot moment les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat d’infants i educadors. Les inscripcions continuen obertes a través del web del Zoo.

Una aplicació ampliada

Coincidint amb la reobertura del Zoo, es reestrena l’aplicació mòbil. A més d’informació sobre el que es pot veure i aprendre, conté una proposta de dues rutes personalitzades segons el temps disponible per a la visita i un nou joc per explorar la biodiversitat de manera lúdica i educativa. L’aplicació serà també una eina àgil i directa d’informació sobre novetats i mesures relacionades amb la situació sanitària actual.

35è aniversari del Zoo Club

Per al 35è aniversari del Zoo Club ja es preparen diverses accions, com la possibilitat que els socis i sòcies puguin convidar familiars i amics i obtenir descomptes en les entrades. A tots els socis i sòcies se’ls han perllongat els abonaments pel mateix període de temps en què el parc ha estat tancat.

Reprogramació d’accions solidàries

A causa de la covid-19 es van suspendre diverses accions solidàries, que ja s’estan intentant reprogramar per als propers mesos. La primera serà la Dreamnight at the Zoo, al setembre, que s’adreça a infants amb malalties o discapacitats greus i s’organitza en col·laboració amb diferents hospitals i fundacions de l’àrea metropolitana.

L’últim trimestre de l’any tindran lloc altres trobades que ja són tradició, com la jornada “Visió per a tothom”, amb la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la Ceguera, o “El dia amb més cor”, amb la col·laboració del Servei de Cardiologia Pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Tasques de conservació i sensibilització

Durant el confinament el Zoo de Barcelona ha seguit treballant per garantir la seguretat de treballadors i treballadores i el benestar animal. Durant aquests mesos han nascut moltes espècies, com una cria d’òrix blanc, extint a la natura, o una gasela Mohor, una espècie de gran vulnerabilitat. També s’han continuat projectes o se n’han començat de nous, com la creació del projecte TuroCat, que coordinen la Fundació Barcelona Zoo amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Trenca, amb l’objectiu de recuperar la fura europea (Mustela putorius), un dels carnívors més desconeguts i amenaçats de Catalunya.

En l’àmbit de la sensibilització, per al 14 de juliol es prepara una jornada especial per celebrar el Dia Mundial del Ximpanzé, una ocasió per conèixer millor els ximpanzés del Zoo i la difícil situació de l’espècie amb xerrades, jocs i tallers. A més, es podrà conèixer de primera mà la tasca que fan els coorganitzadors de l’esdeveniment: l’Institut Jane Goodall España, el Santuari de Ximpanzés Tacugama (Sierra Leona), la Fundació Mona i SOS Primates.

Trobareu tota la informació sobre la reobertura del Zoo de Barcelona al web https://www.zoobarcelona.cat/.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades