Les plataformes mòbils de recollida selectiva del Bon Pastor amplien el seu calendari

Les plataformes donen servei a més de 5.800 veïns i veïnes de la zona del Bon Pastor i tenen quatre punts en horari de matí de 6 a 11 hores i quatre més en horari de tarda de 18 a 23 hores, que substitueixen els contenidors convencionals de recollida domiciliària, i que a partir de l'1 de novembre també prestaran servei els diumenges.

29/10/2020 11:44 h

Ecologia Urbana

A partir de l’1 de novembre, les plataformes mòbils de recollida selectiva del Bon Pastor també s’instal·laran els diumenges.

La incorporació dels diumenges en el calendari de recollida vol atendre la reivindicació present en el Grup de Treball, on l’Associació de Veïns i Veïnes, la de Comerciants i altres entitats del barri ho sol·licitaven per tal de donar sortida als residus acumulats durant el cap de setmana.

Per tant, els diumenges es podran portar a les plataformes mòbils els residus de:

  • Orgànica
  • Paper i cartró
  • Envasos de plàstic, llaunes i brics
  • Vidre
  • Residu sanitari

Les plataformes donen servei a més de 5.800 veïns i veïnes de la zona del Bon Pastor que delimiten els carrers de Foc Follet, Enric Sanchis, Sant Adrià i Formiga, i tenen quatre punts en horari de matí de 6 a 11 hores i quatre més en horari de tarda de 18 a 23 hores, que substitueixen els contenidors convencionals de recollida domiciliària.

D’altra banda, la recollida selectiva amb plataformes mòbils també permet, d’una banda, més espai públic per al veïnat, perquè les plataformes es retiren cada dia, i de l’altra, permeten reduir el soroll perquè les plataformes es posen i es retiren amb vehicles elèctrics.

L’Ajuntament de Barcelona treballa en la introducció de nous sistemes que permetin treballar la millora dels percentatges de recollida selectiva. Actualment la recollida selectiva a la ciutat se situa al 38,8% i l’objectiu és arribar fins al 60% per complir amb l’exigència tant de la Unió Europea com del Pla de Gestió de Residus de Catalunya.

Etiquetes associades a la notícia