Desactivades les alertes per ventades i per mal estat de la mar

Atesa la millora de les condicions meteorològiques i la disminució dels serveis requerits als Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, avui a les 19.00 hores s’ha desactivat el Pla bàsic d’emergència municipal per ventades en fase d’alerta, activat dimarts, 17 de gener, a les 13.00 hores. També s’ha desactivat l’alerta del Pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar.

18/01/2023 20:47 h

Ajuntament de Barcelona

Des de les 13.00 hores de dimarts, 17 de gener, i fins a les 19.00 hores de dimecres, 18 de gener, els Bombers de Barcelona ha fet un total de 128 serveis per incidències relacionades amb el temporal de vent, bàsicament en relació amb la caiguda de branques o arbres, tendals o antenes. El Centre de Gestió d’Emergències ha gestionat, tipificat i cribrat les alertes sense que el servei ordinari del cos de Bombers de Barcelona per atendre altres emergències hagi quedat afectat.

En cas de ventades, no pugeu a llocs alts i exposats al vent, retireu els testos i objectes que puguin caure al carrer de les finestres i els balcons, allunyeu-vos de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i procureu allunyar-vos del litoral, ja que les ventades fortes sovint van acompanyades de marees i d’onatge.

Podeu trobar totes les recomanacions de seguretat al web dels Bombers de Barcelona.

La mar, en calma

L’alerta del Pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar també s’ha desactivat aquest dimecres, 18 de gener, davant la millora de les condicions meteorològiques.

Durant el temporal hi havia risc d’onades de més de 2,5 metres d’alçària i s’ha tancat el pas als espigons.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades