Trenta professionals més per reforçar la Unitat Antidesnonaments

El servei de la Unitat Antidesnonaments passa de 16 a 43 treballadors i treballadores, amb la novetat d’un nou equip jurídic de cinc persones, que completarà l’equip d’administració i coordinació i que assumirà la interlocució única i especialitzada amb els òrgans judicials, clau per conèixer els casos judicialitzats en el mínim temps possible i poder intervenir com més aviat millor.

14/02/2022 14:41 h

Ajuntament de Barcelona

La resta de l’ampliació es concreta amb l’augment de tretze a trenta professionals de l’àmbit social i la mediació. D’aquesta trentena de professionals, vint estaran territorialitzats, treballaran al carrer i al costat de les famílies, i deu seran a les oficines de l’habitatge. Hi ha una oficina de l’habitatge a cada districte; si hi voleu contactar, consulteu aquest enllaç.

El preu de la licitació per a la renovació de la unitat ascendeix a 5.091.112 euros per una durada de dos anys amb la possibilitat de dues pròrrogues anuals, fins a un total de quatre anys. Això suposa un increment notable de la inversió econòmica, que passa de 700.000 euros a 2,5 milions d’euros l’any.

Més recursos i una millor coordinació amb tots els agents

Amb aquesta ampliació els equips disposaran de més temps i recursos per conèixer els casos amb més antelació i podran articular la millor resposta possible amb tots els recursos disponibles per evitar la pèrdua de l’habitatge. Alhora, les famílies tindran un professional de referència únic, que farà una atenció integral durant tot el procés. L’acompanyament a les famílies és clau per ajudar a reduir l’ansietat i l’angoixa que suposen els processos de llançament.

També es busca més coordinació i col·laboració amb tots els agents que intervenen en un procés de llançament, tant pel que fa a la interlocució amb entitats i moviments socials relacionats amb el dret a l’habitatge com pel que fa a les comitives judicials i el cos de Mossos d’Esquadra a fi de preveure l’escenari, anticipar respostes i articular la intervenció que perjudiqui menys les famílies.

Trezte mil famílies ateses des del 2017

La unitat es va crear el 2015 davant la necessitat de disposar d’un servei que oferís una atenció específica a les famílies en situació de vulnerabilitat. Actualment, gràcies a la intervenció de la Unitat Antidesnonaments i els moviments veïnals, el 90% de les ordres de llançament a la ciutat no s’executen i el 80% se suspenen abans del dia assenyalat.

Des del 2017, llevat del 2020, amb l’aturada general durant el confinament, el nombre de famílies ateses per la unitat s’ha mantingut estable, i el 2021 s’ha situat en 2.267 famílies. En total ha atès 13.000 famílies, unes 31.000 persones, un terç de les quals eren menors.

Etiquetes associades a la notícia