Onze carrers tallats tots els dies per passejar-hi

La ciutat continua aplicant mesures per afavorir que la ciutadania pugui sortir a passejar i fer activitat esportiva a prop del domicili de forma segura. Ara ja són onze els carrers de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i el Poble-sec que es tanquen cada dia al trànsit de vehicles a motor entre les 9 i les 21 h:

29/05/2020 14:59 h

Mupert
  • Sagunt, entre Olzinelles i Andalusia [Sants]
  • Finlàndia [Sants]
  • Burgos, entre Jocs Florals i Sagunt [Sants]
  • Galileu [Sants]
  • Violant d’Hongria Reina d’Aragó [Sants i Sants-Badal]
  • Béjar [Hostafrancs]
  • Leiva, entre Moianès i Mir Geribert [Hostafrancs]
  • Magalhães [el Poble-sec]
  • Olivera [el Poble-sec]
  • Blasco de Garay, entre Elkano i el Paral·lel [el Poble-sec]
  • Piquer, entre Fontrodona i Cabanes [el Poble-sec]

Aquesta xarxa d’itineraris segurs es va millorant en funció de les necessitats i l’observació de com està funcionant. Els tres primers carrers de la llista s’hi han incorporat a petició del veïnat i les entitats d’aquesta part de Sants. A la zona alta del barri, en un principi, es tallava el carrer d’Alcolea, que després es va reobrir al trànsit en ser substituït pel carrer de Galileu.

Xarxa d’itineraris segurs

Totes aquestes mesures tenen com a objectiu augmentar l’espai reservat al vianant i permetre que la represa progressiva de l’ús de l’espai públic es pugui fer de manera segura i respectant les distàncies entre persones, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents. El tancament s’efectua amb tanques metàl·liques senyalitzades que es col·loquen a les 9 h al principi i final de cada carrer, i a cada cruïlla. A les 21 h es retiren. Al llarg del dia, s’hi permet el pas dels vehicles d’emergència, de serveis municipals, serveis de càrrega i descàrrega i d’accés del veïnat. Cada conductor que hi passa té l’obligació de tornar a deixar la tanca al mig del carrer. També es prega a tothom que se la pugui trobar desplaçada que hi col·labori tornant-la a posar al seu lloc durant el dia.

La xarxa d’itineraris segurs per sortir a passejar i fer esport també incorpora els parcs i jardins, que des del 20 de maig estan tots oberts al públic de 10 a 21 h. A més, per facilitar-hi la pràctica esportiva, alguns avancen l’hora d’obertura a les 8 h del matí: el Parc de l’Espanya Industrial (entre Sants i Hostafrancs) i els jardins de Laribal, de Mossèn Cinto Verdaguer, del Teatre Grec i de Joan Brossa (tots quatre a Montjuïc).

Els caps de setmana, quan més veïns i veïnes poden sortir a passejar, a comprar o a fer esport, també es tallen al trànsit l’eix del carrer de Sants i Creu Coberta i tota la muntanya de Montjuïc.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades