De 30 anys en 30 anys...

El BAM, el Sònar i Pallassos Sense Fronteres celebren els seus aniversaris a la Mercè.

Adelaida
17/09/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La Mercè bufa les espelmes en les festes d’aniversari de tres cites imprescindibles en el calendari cultural barceloní: el festival Barcelona Acció Musical, el Sònar i l’ONG Pallassos Sense Fronteres. Us apunteu a les celebracions?

Barcelona Acció Musical (BAM) – Un dels projectes més representatius de la Mercè fa 30 anys aquest 2023: el BAM Festival ja s’ha convertit en un espai de referència per al descobriment de talents emergents de Catalunya i el món. Celebració musical profundament arrelada a Barcelona, el BAM ha esdevingut un festival plural i inclusiu, descentralitzat i arrelat, que cada any ens presenta propostes que són un reflex de la societat actual.

Aquest 2023, un any més sota la direcció artística de la cooperativa mixta L’Afluent, el festival tornarà a portar a la ciutat més de quaranta grups i artistes que ens endinsaran en el nou pop urbà, la tradició revisitada, l’avantguarda i la subcultura, l’experimentació o el club i la col·lectivitat. 

Podeu consultar-ne tota la programació i horaris a barcelona.cat/bam

Sònar- Un altre gran de l’agenda musical barcelonina, el Sònar, el festival europeu que millor ha reflectit l’evolució i expansió de la música i la cultura digital i electrònica, també celebrarà a la Mercè el seu trentè aniversari. Serà durant el Piromusical, un dels actes més multitudinaris de la festa major que com sempre envairà la avinguda Maria Cristina, Enguany, al Piromusical sonarà una selecció musical feta pel Sònar. De Barcelona, al món.

Pallassos Sense Fronteres – I encara hem de felicitar una altra iniciativa cultural amb projecció internacional, que commemorarà els seus trenta anys de vida amb el públic del MAC: ens referim a una ONG que reparteix somriures i alegria allà on només hi ha conflicte i dolor. La festa d’aniversari serà solidària, com no podia ser d’una altra manera, i reunirà un circ i una banda de músics excepcionals: Circ Troba Cric és un xou en què les cançons i la música de la Troba Kung-Fú es fonen amb els números del Circ Cric. Això sí que és l’espectacle més gran del món! A una primera nit en el parc de l’Aqüeducte (consulteu el programa complet de la festa) li seguirà una segona jornada plena d’actuacions de diferents artistes que han repartit somriures per un munt de països en situació de conflicte i que aquest dia també els regalaran als barcelonins i les barcelonines.

Més informació al web.