Ciutat convidada

Beirut serà la ciutat convidada de la Mercè 2019, del 20 al 24 de setembre

Una ciutat mediterrània que és un dels grans centres d'activitat cultural del món àrab serà, enguany, la convidada de la Mercè. Teatre, dansa, arts de carrer i cinema fet a Beirut seran protagonistes del 20 al 24 de setembre, quan Barcelona celebra la Festa Major.

La capital del Líban i Barcelona estan aquests dies teixint complicitats per tal d'acabar de concretar la participació de Beirut en les celebracions. El que és segur és que veureu molts artistes vinguts d'aquesta ciutat, tantes vegades assotada per la guerra però sempre decidida a seguir ocupant un lloc de privilegi en el món de la creació. 

Amb una escena artística contemporania especialment rica, Beirut té moltes afinitats amb Barcelona. Totes dues ciutats comparteixen un mateix mar, una mateixa aposta per la cultura, tradicions comunes i fins i tot afinitats gastronòmiques.

Prepareu-vos a veure bones mostres de la rica cinematografia libanesa projectades a casa nostra, però també a conèixer una escena de joves creadors que, com passa sovint a Barcelona, tenen de vegades la tradició i un passat marcat per cultures diverses (de la fenícia a la francesa) com a font d'inspiració per a crear obres de la màxima actualitat.

La Festa Major de Barcelona té des del 2007 una ciutat convidada que porta a la Mercè els seus talents més innovadors. Fins ara, han estat ciutats convidades Medellín (l'any 2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), Sant Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018).