Ciutat convidada

Lisboa, ciutat convidada

 

Cantant un fado o escoltant les melodies més modernes que ens arriben de l’altre costat de la frontera, visitant una mostra d’art popular portuguès o veient un espectacle de carrer... Aquesta Mercè tindreu mil i una oportunitats d’enamorar-vos de Lisboa, la ciutat convidada de la Festa Major d’enguany.

Sí, potser Lisboa i Barcelona estan situades en extrems oposats de la Península, però tenen moltes més coses en comú de les que podria semblar a primer cop d’ull. Com la capital catalana, Lisboa és una ciutat que viu intensament la cultura de barris. Així, la ciutat esdevé un calidoscopi de ciutadans i de maneres de viure, d’unes festes i tradicions que omplen de vida carrers i places. Heu estat mai a Lisboa al juny, durant les festes de Sant Antoni? Hi ha revetlles i sardinades a tots els barris, de Castelo a Mouraria, de Graça a l’Alfama i d’Ajuda al Bairro Alto, amb una ocupació del carrer que fa pensar inevitablement en la Festa Major de Gràcia o en la de Sants.

Lisboa és, avui, una capital europea que aposta per la participació dels seus ciutadans en la vida pública i que, igual que Barcelona, vol fer de la cultura un dels seus senyals d’identitat. Veniu a seguir el rastre de la capital portuguesa a la Festa Major de Barcelona i... torneu a enamorar-vos!