Preguntes freqüents

INFORMACIONS GENÈRIQUES

Quins són exactament els dies de la Mercè?

A més de l’acte del pregó, el dia 23 de setembre a la tarda, hi ha activitats de la Mercè programades els dies 24, 26 i 27 de setembre.

Les activitats són gratuïtes?

Com cada any, totes les activitats són gratuïtes tot i que, enguany, a causa de la situació sanitària, serà imprescindible fer reserva.

Quins horaris tindrà la festa enguany? Hi haurà activitat a la nit?

Les activitats es faran només en horari diürn, des de les 11.00 fins a les 22.00 hores.

Quin format tindran enguany els concerts?

Seran concerts d’una hora de durada aproximadament que se celebraran en sessions de matí, tarda i vespre. L’activitat s’acabarà sempre a les 22.00 hores.

On es faran els concerts?

Consulteu els espais on se celebraran els diversos concerts en aquest link.

Es podrà menjar o portar aliments o begudes als espais programats per la Mercè?

Seguint els protocols contra la covid-19 i per qüestions d’higiene, a les platees dels espais d’actuació no es podrà menjar ni beure, excepte en el cas d’aquelles persones que tinguin necessitats especials. Els espais programats a la Mercè 2020 no disposen de servei de bar.

Com serà el Piromusical d’enguany?

A causa de les circumstàncies excepcionals d’aquesta edició de la Mercè i per tal d’evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat, els focs del Piromusical es llançaran des de quatre ubicacions diferents.

D’aquesta manera, es crearà un gran espectacle d’abast ciutadà que es podrà seguir des de balcons, terrats i finestres. La banda sonora es podrà escoltar sintonitzant les emissores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

EL SISTEMA DE RESERVA DE LOCALITATS

Quan es poden començar a reservar les entrades?

S’ha establert un període de reserva esglaonat. Podreu fer reserva en dies diversos segons el tipus d’activitat:

Reserva concerts BAM: A partir del dimarts 8 de setembre (cada persona podrà reservar 2 entrades per dia).
Reserva concerts BAM Cultura Viva: A partir del dimarts 8 de setembre (cada persona podrà reservar 2 entrades per dia).
Reserva concerts Mercè Música: A partir del dimecres 9 de setembre (cada persona podrà reservar 2 entrades per dia).
Reserva activitats Cultura Popular: A partir del dilluns 14 de setembre (cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia).
Reserva activitats MAC: A partir del dilluns 14 de setembre (cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia).

La reserva per assistir a les activitats previstes s’obrirà de manera esglaonada a mesura que es vagin presentant les activitats al llarg de les properes setmanes. Cada persona identificada amb un correu electrònic vàlid podrà reservar a través del web de lamerce.barcelona o bé de l’aplicació Mercè 2020. Per a un mateix dia de la festa, cada persona podrà formalitzar només una reserva per a un concert (BAM, BAM Cultura Viva o Mercè Música) i una per a la resta d’activitats (Mercè Arts de Carrer o Tradicionals).

Com funciona la reserva de localitats?

Per fer una reserva, cal accedir al web de la Mercè lamerce.barcelona o a l’aplicació per a mòbils Mercè 2020, i cercar l’activitat a la qual voleu assistir. En fer clic sobre el botó “Reserva d’entrades”, s’obrirà un formulari per formalitzar la reserva en el qual se us demanarà el nombre d’entrades que voleu reservar, i el nom i cognom, l’adreça electrònica i el número de telèfon mòbil de la persona que fa la reserva.

Un cop hagi acabat el procés, rebreu un correu electrònic amb un comprovant de la reserva, amb tantes entrades com localitats hàgiu demanat. Aquests comprovants s’hauran de mostrar (preferentment en format digital, tot i que també pot ser en paper imprès) per accedir a l’espectacle.

En el cas que les reserves per l’espectacle s’hagin exhaurit, un botó ho indicarà a la fitxa de l’activitat.

Quantes entrades puc reservar? Puc venir amb família i amics?

Per a les activitats del festival Barcelona Acció Musical (BAM) i de Mercè Música, cada persona identificada amb un correu electrònic vàlid podrà fer una reserva per a un màxim de dues localitats.
Per les activitats de Mercè Arts de Carrer, de Cultura Popular i les de BAM-Cultura Viva, el nombre màxim per reserva és de cinc entrades per persona.

Puc fer reserves per a tots els espectacles que vulgui?

No. Per a un mateix dia de la festa, cada persona podrà formalitzar només reserves per a concerts (BAM, BAM Cultura Viva o Mercè Música), i reserves per a la resta d’activitats (Mercè Arts de Carrer o Tradicionals) segons el nombre màxim de localitats permès en cada cas que s’indiquen en la pregunta anterior

Només es pot reservar telemàticament?

Les reserves es poden fer mitjançant el web lamerce.barcelona o mitjançant l’aplicació mòbil Mercè 2020.

Les persones que no disposin d’accés a internet podran fer la reserva per telèfon trucant al 933 161 038 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 15.00 hores). Recordeu, però, que per evitar col·lapsar aquest servei, es demana que únicament el facin servir aquells ciutadans i ciutadanes que no puguin accedir a internet, i que el web i les aplicacions mòbils són el canal principal i més efectiu per formalitzar les reserves.

Es poden fer reserves per correu electrònic?

No s’acceptaran reserves mitjançant el correu electrònic.

Com es gestionarà l’entrada als recintes on hi ha programades activitats de la Mercè 2020?

En el correu de confirmació de la reserva que haureu rebut, us indiquen l’hora d’obertura de portes, de tancament de portes i d’inici de l’espectacle. L’obertura de portes es produeix entre mitja hora i una hora abans de l’inici de l’espectacle, segons l’espai. Es recomana, en tot cas, ser a l’espai com a mínim trenta minuts abans de l’inici de la funció o el concert.

I si no he aconseguit entrades per a cap espectacle de la Mercè?

Fins i tot si no heu aconseguit cap reserva, podeu viure la Mercè en obert intensament. Part de les activitats es podran veure en directe mitjançant el web de la Mercè, de betevé i de Barcelona Cultura. D’altres, es retransmetran per betevé, mitjà de comunicació oficial de la Mercè 2020. Sintonitzeu-la si no heu pogut accedir a una reserva o si, simplement, preferiu viure la Mercè des de casa.

Si tinc una reserva per assistir a un espectacle de la Mercè 2020 i em sorgeix un imprevist, puc cancel·lar-la?

Sí. Només heu d’accedir a la fitxa de l’espectacle en el web o en l’aplicació mòbil, i fer clic sobre l’opció “Cancel·la les entrades”. Per dur a terme aquesta acció, caldrà que recordeu el correu electrònic des del qual es va fer la reserva i el codi de reserva, que trobareu just a sota del codi QR de l’entrada. Tingueu present, també, que la cancel·lació afectarà totes les entrades incloses en la mateixa reserva.

Aquesta opció estarà activa tant si hi ha localitats disponibles com si ja estan exhaurides. Us demanem que, per respecte a la resta d’espectadors i espectadores, cancel·leu les vostres entrades si no podeu assistir a l’activitat. D’aquesta manera es podran assignar a una altra persona.

Què he de fer si he perdut la reserva d’entrada que havia formalitzat?

Si heu perdut el comprovant de les reserves, el podreu recuperar accedint a la fitxa de l’espectacle que trobareu al web o a l’aplicació mòbil, fent clic sobre l’opció “Recupera les entrades”.

És imprescindible facilitar el correu electrònic i el codi de reserva per recuperar les entrades.

Si tinc entrades reservades per a un concert o activitat, quines mesures de protecció hauria de prendre?

A la confirmació que rebreu al correu electrònic s’especifiquen les recomanacions de protecció bàsiques: ús obligatori de mascareta, arribar amb antelació per tal de facilitar l’entrada esglaonada, mantenir la distància de seguretat de dos metres en cas de cues a l’entrada i també a l’interior.

Podeu consultar tota la informació al web lamerce.barcelona.

Cal dur l’entrada en paper?

Podeu dur l’entrada impresa en paper si ho preferiu, però és més recomanable des del punt de vista sanitari que la porteu descarregada al vostre telèfon mòbil. Recordeu tenir-la a punt en el moment d’accedir al recinte.

Si no tinc reserva d’entrada, puc assistir igualment als concerts o altres activitats?

No. Tret que tingueu l’entrada confirmada prèvia reserva al web lamerce.barcelona, no podreu assistir a cap activitat de la festa de manera presencial. Totes les activitats tenen l’aforament limitat per complir les mesures sanitàries de distància social i per garantir la traçabilitat de les persones assistents. Per aquest motiu, hi haurà un servei de control d’accés i validació d’entrades en totes les activitats organitzades. És important que tothom actuï des de la responsabilitat individual i col·lectiva per fer una Mercè segura per a tothom.

Què puc fer si s’han exhaurit les localitats per a totes les activitats?

Si no disposeu d’entrades podeu consultar les activitats + Mercè, una àmplia proposta d’iniciatives que organitzen equipaments culturals amb motiu de la Mercè. També podeu seguir en directe les activitats que us proposa la Mercè en obert mitjançant els webs de la Mercè, betevé i Barcelona Cultura, i les emissions televisives de betevé, mitjà de comunicació oficial de la festa.

Com puc gestionar una incidència referida a una reserva?

Consulteu en els punts anteriors com heu d’anul·lar una reserva. Si teniu una incidència d’algun altre tipus i l’heu de comunicar, podeu enviar un correu a reservesicub@bcn.cat.

Per a més informació sobre cancel·lacions i recuperació d’entrades, vegeu els punts "Com es gestionarà l’entrada als recintes on hi ha programades activitats de la Mercè 2020?" i "I si no he aconseguit entrades per a cap espectacle de la Mercè?".

Trobaré al web informació sobre la disponibilitat en temps real de les localitats?

Sí, la mateixa fitxa de l’activitat mostrarà un botó per fer la reserva. Si les localitats s’han exhaurit, el mateix botó canviarà el missatge i ho indicarà.

Si en algun espectacle tornen a quedar localitats disponibles per anul·lació de reserves, aquesta circumstància quedarà automàticament reflectida en el missatge del botó de reserva.

Com funcionarà l’accés per a les persones amb mobilitat reduïda? Cal indicar-ho en el moment de fer la reserva?

La limitació d’aforaments i la distància de seguretat fan que, enguany, no calgui fer una reserva específica si el ciutadà o ciutadana té mobilitat reduïda. Les persones amb mobilitat reduïda ocuparan els mateixos espais que la resta de ciutadans i ciutadanes. Cada espai programat comptarà amb un servei d’acomodació que garantirà la distància de seguretat. Tots els espais de la Mercè són accessibles a excepció dels jardins de Ca n’Altimira.

Com funcionarà l’accés per a les persones que portin un cotxet?

Si teniu nens i nenes petits i veniu amb un cotxet, heu de saber que molts espais de la festa disposen d’un lloc específicament destinat per aparcar-lo.

Si assisteixo a un espectacle de la Mercè de manera presencial acompanyat de menors d’edat, necessito reservar localitats per a ells? A partir de quina edat?

Sí, és imprescindible reservar entrades per als o les menors d'edat a partir de 2 anys. És un requisit indispensable perquè els nens i nenes tinguin dret a una localitat pròpia.

PER A MÉS INFORMACIÓ

On trobaré informació sobre la Mercè?

Consulteu el web lamerce.barcelona, on trobareu informació sobre la programació per dies, horaris, espai, tipus d’activitat i districte on es fa. També podreu consultar una fitxa descriptiva de cadascuna de les activitats amb informació més detallada.

Des del web podreu fer reserves per assistir presencialment a les activitats de la festa però, paral·lelament, també podreu consultar tota la informació sobre la Mercè en obert, és a dir, sobre totes aquelles activitats (des del pregó o concerts a actes tradicionals, passant per activitats d’arts de carrer) que es retransmetran mitjançant les xarxes o bé es podran veure per betevé, mitjà de comunicació oficial de la festa.

A la planta baixa del Palau de la Virreina, l’Oficina Ciutadana de la Cultura (OCCU) ofereix informació general relativa a la Mercè 2020. Podeu contactar-hi de les maneres següents:

• Trucant al telèfon 933 161 000
• Trucant al 010
• Escrivint al correu electrònic a infoicub@bcn.cat

Si tinc entrades, com puc obtenir informació en temps real sobre les possibles incidències?

Ens podeu seguir mitjançant el canal de Telegram @lamerce2020. Si seguiu el canal de la Mercè a Telegram, podreu estar informats de les informacions d'interès relatives a les activitats o de les incidències que es puguin produir. Aquest canal està adreçat bàsicament a les persones que disposen de reserva d’interès, a les quals s'oferirà informació actualitzada al moment.