La Mercè dels barris

De Nou Barris a Sants-Montjuïc, els districtes de Barcelona acullen espectacles i activitats de la Festa Major.

Parc Aqüeducte
20/09/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La Mercè s’escampa per tota la ciutat amb cites a gairebé tots els districtes. I és que potser no cal que aneu gaire lluny per viure de la manera més intensa la Festa Major de Barcelona.

De la Marina a Trinitat Vella, passant per Sarrià

Comparsa Rave Picasso Unes figures picassianes han fugit del Museu Picasso i preparen una rave a la Marina del Prat Vermell, la Trinitat Vella i Sarrià! Si les veieu… afegiu-vos a la festa. I és que una Menina cubista, un arlequí de mirada distreta i altres personatges (fins i tot, el mateix Picasso) us convidaran a participar en la Comparsa Rave Picasso, una festa musical amb direcció i dramatúrgia de Montse Colomé i Jordi Vidal i amb uns capgrossos i gegantons dissenyats per un altre gran artista, el dibuixant i escenògraf Joan J. Guillén. 

Sants-Montjuïc, les Corts i Sant Martí

Música sota els estels– La muntanya de Montjuïc acollirà grans concerts sota els estels, en l’espai màgic del Teatre Grec, però també seran excepcionals els que podrem escoltar a les Corts (carrer de Menéndez y Pelayo) i a Sant Martí (platja del Bogatell), amb els grups i artistes més top del moment.   

Des d’Horta-Guinardó fins a Nou Barris

Música Mercè – La programació musical de la Festa Major ocuparà igualment escenaris d’Horta-Guinardó (Jardins del Doctor Pla i Armengol) o Nou Barris (Seu del Districte) i el BAM, l’Eixample (Antiga Fàbrica Estrella Damm), a més dels escenaris de Ciutat vella. Ben segur que totes i tots tindreu un concert a prop de casa!

De l’Eixample a Montjuïc, passant per Nou Barris

Mercè Arts de Carrer – El parc de l’Estació del Nord, el Castell de Montjuïc, el parc de Joan Miró i el de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, són quatre dels escenaris del MAC. El festival oferirà espectacles i activitats participatives en els jardins que envolten el Palauet Albéniz i al carrer Consell de Cent (entre Entença i Comte Borrell), espais que es vestiran de festa per rebre el públic més menut.

Sant Andreu

Acció Cultura Viva – Aquesta trobada musical amb les veus de la ciutat és una de les noves tradicions de la Mercè. Es fa forta a Sant Andreu (Can Fabra, recinte Fabra i Coats, Nau Bostik) amb una fórmula de programació col·lectiva, assembleària i oberta. Segurament és el projecte de democràcia cultural més alternatiu de la Mercè, amb propostes artístiques radicals. 

Voleu gaudir de la Mercè més enllà dels barris més cèntrics de la ciutat? Teniu una pila d’opcions. Aprofiteu-les!

Més informació aquí.