La tradició... més moderna

Es pot ser tradicional i modern a la vegada? Pregunteu-li a algun d'aquests grups que actuen al BAM o al MAC d'enguany i que fan música d'avui a partir dels sons d'ahir o ens plantegen activitats basades en la tradició.

FlamencoQueer
19/09/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Diumenge, 24 de setembre a les 22.30 h – Moll de la Fusta

Flamenco Queer – Una fusió entre flamenc i transvestisme que promet transportar-nos a un món ple de passió i llibertat.

Diumenge, 24 de setembre a les 24.00 h – Moll de la Fusta

La Cebolla i Negro Jari – Aquests artistes flamencs retran homenatge als seus orígens sevillans fusionant aquest gènere amb rap o reggaeton

Diumenge, 24 de setembre a la 1.30 h – Moll de la Fusta

Baiuca – Ve des de Galícia i és un dels referents actuals en la renovació de la música tradicional ibèrica. Ens presentarà un directe acompanyat per músics tradicionals i un videoartista. Omplirà l’escenari de ritmes d’abans-d’ahir que sonen a futur i melodies que ens transportaran a paisatges sonors únics que ens connectaran amb les arrels del folklore gallec i ens faran ballar a ritme de muiñeiras.

Seguint el mateix camí, també ens toparem amb el directe de Maestro Espada, dos germans que han explorat la riquesa musical de l’Horta de Múrcia per crear un projecte únic en el qual sintetitzadors analògics s’uneixen a instruments tradicionals com les castanyetes i els llaüts, demostrant que l’electrònica pot ser també part del folklore.

Diumenge, 24 de setembre a la 00.30 h – Rambla del Raval

Rehema Tajiri & Queen Asher – Viatjant una mica més lluny de casa nostra, coneixerem propostes com aquesta, que ve des de Tanzània i pretén revifar el singeli, un gènere musical de Dar es Salaam que ha conquerit els cors de milers de persones d’arreu del món.

Diumenge, 24 de setembre a la 23 h – Plaça Reial

Etran de L’Aïr – Són les estrelles indiscutibles del circuit de casaments locals d’Agadez, al Níger y fusionen les guitarres amb l’estil panafricà emblemàtic de la seva ciutat d’origen.

Consulteu el dia – Palauet Albèniz

TRIA – Una formació integrada per Àngela Furquet, Esther Sánchez i Pedro Bartolomé, tres artistes amb interessos musicals molt diversos (jazz, música antiga i clàssica, rock, folk progressiu, folklore llatinoamericà) i un de comú: el folk peninsular i les músiques tradicionals ibèriques. Des de fa cinc anys, aquest grup comparteix experiències creatives des de la música d’arrel; i ara ha sentit la necessitat de compartir una creació conjunta: així ha vist la llum TRIA, un projecte a través del qual es reinterpreten les atmosferes sonores dels camps on la gent treballava, utilitzant com a llavor els seus cants originals.

Consulteu el dia – Parc de l’Estació del Nord

Motanka -El nom d’aquest taller que s’imparteix dins la programació del MAC al·ludeix a una nina tradicional ucraïnesa elaborada de manera artesanal per regalar a qui ens brinda confiança i amistat. La nina Motanka és un símbol de saviesa, empara i unitat. En el taller que impartirà Xènia Tym al parc de l’Estació del Nord, aprendrem els secrets d’aquestes nines-amulet i la seva condició ancestral.

Més informació aquí.