Les arts de carrer s’apoderen de Barcelona

El MAC porta a tres districtes de la ciutat un centenar d’espectacles i jocs perquè tota la família participi en la festa major.

MAC
12/09/2023 - 11:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El parc de l’Estació del Nord, el de Joan Miró i el carrer Consell de Cent (l’Eixample), el Palauet Albéniz i el Castell de Montjuïc (Sants-Montjuïc) i el parc de l’Aqüeducte (Nou Barris) seran l’escenari de la programació 2023 del MAC. Mercè Arts de Carrer, el gran festival de teatre, circ i instal·lacions performatives a l’aire lliure de Barcelona. Pareu atenció que el parc de la Ciutadella, en obres, no podrà acollir aquest any la programació del festival.

L’estació del Nord serà el centre neuràlgic del MAC, amb diversos escenaris per a la dansa contemporània i les noves tecnologies, per a balls i tallers ucraïnesos, per a performances, titelles i teatre de carrer, amb un cartell extraordinari en què conviuen el talent local i artistes internacionals: de Carla Sisteré, UnaiUna, Pol i Guillem Jiménez i Lorena i Marta Nogal, Lali Ayguadé o Ariadna Monfort (Catalunya), a Nokill (França), el Kyiv Academic Theater “Berehynia” (Ucraïna), Ulik (Alemanya) o Alleyne Company (Regne Unit), prop de mig centenar de companyies hi actuaran els quatre dies de festa major.

El Castell de Montjuïc serà, per descomptat, l’espai del circ: els dies 23, 24 i 25 de setembre convocarà les millors acrobàcies i malabars, amb artistes locals, però també altres procedents d’Andalusia, França i Ucraïna (protagonista del cabaret de circ).

El parc de Joan Miró, escenari tradicional de les activitats per als més petits i petites de la casa, celebrarà el vintè aniversari d’Antigua i Barbuda, que hi desplegarà el seu popular teatre de màquines; Leandre Clown, Farrés Brothers i Cia, Puppetmastaz (Alemanya) i Compagnie Wurst (Bèlgica/Alemanya) són altres formacions que ens sorprendran i ens faran riure en aquest espai.

Al Palauet Albéniz, que com cada any obrirà les seves portes perquè la ciutadania el visiti durant la Mercè, trobarem música d’arrel, esbarts, circ, espais de joc i, fins i tot, una fira d’artesania arribada d’Ucraïna; i al parc de l’Aqüeducte, una altra festa: Pallassos Sense Fronteres fan 30 anys i ho celebraran amb tot de companyies que han portat somriures a zones de conflicte d’arreu del món (el Líban, Palestina i Ucraïna, entre altres).

A l’Oasi Mac, el tram de Consell de Cent entre Entença i Comte Borrell, podrem gaudir d’espectacles de dansa, circ i itinerants i d’una instal·lació participativa. Per acabar, cal celebrar també la recuperació de la Comparsa Picasso, una festa musical i teatral que tindrà lloc a la plaça del Moviment obrer (la Marina del Prat Vermell), la plaça de Sarrià (Sarrià) i el parc de la Trinitat (la Trinitat Vella).

Un centenar de propostes i més de tres-centes funcions convertiran Barcelona en el centre de les arts de carrer durant la Mercè. Perdem-nos pel MAC!