Veus reivindicatives d’arreu

Artistes i companyies d’Ucraïna, Mèxic i Austràlia formen part d’un itinerari que ens porta a fer una passejada per la Mercè més política i social.

..
14/09/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La música i la dansa són el mitjà amb què diversos artistes de la Mercè fan activisme. Elles i ells us guiaran a través d’un itinerari que no deixarà ningú indiferent. 

Divendres, 22 de setembre, a les 22.00 h Passeig dels Til·lers (parc de la Ciutadella)

Daria Kolomiec – Aquesta DJ ucraïnesa dona a conèixer al món la música del seu país, des del funky dels setanta fins a l’electrònica més actual. Les actuacions que protagonitza tenen molt d’activisme: la seva missió és fer escoltar la veu d’Ucraïna a la resta del planeta i impedir que el món oblidi les persones que hi viuen i que lluiten per recuperar-ne la sobirania.

Divendres, 22 de setembre, a les 22.30 hCan Fabra

Masta Quba – La mexicana ens presentarà el seu projecte de hip-hop feminista, en el qual exposa la necessitat d’un canvi i presa de consciència per part de la societat. La seva música és una invitació a l’acció contra la violència de gènere i promou l’emancipació de la dona.

Dissabte, 23 de setembre, a les 20.00 h – Plaça Reial

Divide and Dissolve – Venen des de Melbourne (Austràlia) per difondre al BAM un missatge de resistència i canvi, transportant-nos a un món de consciència social i transformació. La banda, principalment instrumental, busca trencar barreres i ens convida a reflexionar sobre qüestions que afecten a diari la nostra societat.

Diumenge, 24 de setembre, a les 0.00 h – Avinguda de la Catedral

Gogol Bordelo – Les últimes etapes del recorregut ens retornaran a Ucraïna. El directe frenètic i el gipsy punk d’aquesta formació és llibertat, vehemència i lluita, com demostra Teroborona, un tribut a les forces civils que defensen Ucraïna de la invasió russa, una descàrrega de potència. 

Del 23 al 25 de setembre – Parc de l’Estació del Nord

Apache Crew – Aquesta  companyia de dansa contemporània oferirà l’espectacle Kyiv al parc de l’Estació del Nord. Apache Crew evocarà la seva terra a través de cinc històries diferents sobre una capital que representa la llibertat. La música, el moviment i el cinema interactuaran en la proposta, que vol traslladar al públic de Barcelona l’esperit de la ciutat de Kíiv. Cinc intèrprets faran possible aquest viatge coreogràfic, una reflexió sobre el que suposa la guerra en la vida de les persones que la pateixen i les i els artistes que porten el seu treball arreu. La companyia impartirà una masterclass en el mateix parc els dies 24 i 25 de setembre.

Més informació al web de La Mercè