Dones i de Barcelona, el poder és vostre

Un recorregut per la música feta per dones que sonarà durant la Festa Major.

Lunaki
18/09/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Barcelona Cultura

Barcelona destaca per la seva riquesa cultural en general i musical en particular. La música que ressona als carrers de la ciutat és, en bona part, fruit del talent de moltes dones artistes que hi han viscut i encara hi viuen. En trobareu algunes a la programació de la Mercè d’enguany.

Les músiques barcelonines han deixat una gran empremta en l’escena musical local i global, demostrant que el poder de la creativitat no té límits de gènere ni fronteres geogràfiques. Des del flamenc fins al pop, el hip-hop o l’òpera, aquestes dones sempre s’han proposat desafiar expectatives, contribuint significativament a la història musical de Barcelona i més enllà.

Durant la Mercè 2023 tindrem les actuacions de dones de talent que converteixen la ciutat en un epicentre d’expressió artística. Serà un viatge musical en el qual elles són les protagonistes. Quins són els imperdibles en femení del BAM i Música Mercè d’enguany? Apunteu:

Divendres, 22 de setembre, a les 23.45 h – Jardins del Doctor Pla i Armengol

Lia Kali – Una de les veus més sol·licitades del panorama urbà del moment, amb cançons que dialoguen amb el reggae, el jazz, el soul o el rap. Qualsevol etiqueta se li queda curta.

Divendres, 22 de setembre, a la 1.30 h – Moll de la Fusta

Luna Ki – Una força artista única en el seu gènere, amb una visió futurista que atrau l’atenció de tothom. Allunyant-se d’etiquetes, reinventa i fusiona estils amb un llenguatge fresc ple de referències, reafirmant-se com una de les veus més desacomplexades del panorama actual.

Dissabte, 23 de setembre, a les 20.30 h – Platja del Bogatell

Suu – Actualment, una de les millors compositores i una de les cares més visibles de la nova generació de músics catalans de pop-indie i de la lluita per l’empoderament de la dona.

Dissabte, 23 de setembre, a les 22.30 h – Moll de la Fusta

Mushkaa – La seva música urbana ha fet que amb només dinou anys s’hagi convertit en una de les veus emergents protagonistes de la nova escena. Una jove artista que combina sons del reggaeton, el dancehall, el trap o el R&B.

Dissabte, 23 de setembre, a la 1.30 h – Moll de la Fusta

Anier – Rapera barcelonina que ha conquistat el món del hip-hop amb una energia desbordant i uns directes en els quals el públic es lliura a la seva música en una experiència festiva i propera com mai.

Diumenge, 24 de setembre,  a les 16.50 h – Antiga Fàbrica Estrella Damm

Adelaida – Una sirena a l’hivern i una bruixa a l’estiu que transforma el seu cant màgic en cançons que roben el cor a tothom qui escolta per primer cop. Un directe únic i hipnòtic amb tocs performatius més que sorprenents.

Diumenge, 24 de setembre, a les 18.10 h – Antiga Fàbrica Estrella Damm

LaFrancesssa – Una oportunitat de viure en directe la nova peça musical performativa de l’artista, que ens transportarà a un món únic en el qual es barregen poesia, música electrònica, música clàssica, dansa i interpretació.

Dilluns, 25 de setembre, a les 16.40 h – Antiga Fàbrica Estrella Damm

Noia – Talentosa compositora i mestra de so per a cinema i televisió que presentarà en directe al BAM el seu últim àlbum. La veu profundament personal de l’artista ens guiarà d’una forma màgica a través de les seves cançons.

Dilluns, 25 de setembre, a les 19.20 h – Antiga Fàbrica Estrella Damm

CLARAGUILAR – Un directe en el qual podrem viure la connexió de l’artista amb el món escènic i la música electrònica. Amb elements operístics com a punt de partida, reflexiona sobre la idea de l’orquestra, fusionant sons i melodies en una experiència sonora única.

Més informació aquí.