Fotografia d'Elvira Altés

Periodista

Llicenciada en Història i Antropologia per la Universitat de Barcelona, té un màster de Recerca en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual ha estat professora a la Facultat de Ciències de la Informació. 

Ha treballat com a periodista a la ràdio, a la premsa i a revistes, i ha fet recerca sobre la representació de les dones i el gènere en els mitjans de comunicació, qüestió sobre la qual ha publicat diversos llibres, com Dones a les ones (Pagès Editors, 2021). Ha comissariat i/o documentat exposicions sobre les dones a l’esport, la transició a Catalunya i la presència femenina a la ràdio. Ha estat comissària del Centenari de Victòria Pujolar Amat, de l’exposició itinerant i de la biografia Victòria, la irreductible. L’any 2022 va comissariar l’exposició Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions. Actualment, lidera l’espai de recerca Dones a les ones i el Banc de veus de les radiofonistes a Catalunya.

Articles de Elvira Altés

© Pilar Aymerich
Quan el temps es fa present

Es poden escriure unes memòries amb imatges? Mirant i llegint La Barcelona de Pilar Aymerich, haurem d’afirmar-ho categòricament. L’...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis