L’ Ex-Designer Bar de Martí Guixé, va ser concebut com un interiorisme dissenyat en digital i totalment produït en impressió 3D. El bar, un local buit amb una barra d’obra amb dos tiradors de cervesa, va obrir el novembre del 2015 i partint d’una idea inicial, l’espai es va anar redissenyant i construint amb les 3 impressores instal·lades in situ, alhora que estava en funcionament. Els murs, el mobiliari i tots els elements necessaris es van anat imprimint, entre cerveses i concerts o xerrades, al llarg de més de 4 anys. En la línia del pensament de Martí Guixé, el procés és l’important i així el projecte es converteix en quelcom performatiu que incorpora la casualitat de manera natural. Tant important era l’activitat de l’establiment com el laboratori d’experimentació sobre les possibilitats de la impressió additiva i la utopia de l’autonomia digital.

Just quan el bar estava acabat i la inauguració programada, la pandèmia i el conseqüent confinament en va forçar el tancament. Ara, i aquest cop a porta tancada, el bar ha viscut un procés de “desconstrucció” que s’ha produït de manera endreçada, com si es tractés d’un treball d’arqueologia, per tal de preservar-lo. L’Ex-Designer Bar, ha deixat de ser un bar, un interiorisme, per esdevenir un “objecte” exempt, habilitat per a altres possibles usos.

Al DHub es podrà veure el monumental objecte en el seu format actual que mostra els murs, així com els diferents elements que el conformaven, i s’explicarà tant el procés de producció com el de desmuntatge.

Martí Guixé (Navàs, 1964), graduat en disseny a l’Escola Elisava el 1985, ha treballat entre Barcelona, i diverses ciutats del món. Els anys 90 comença a investigar en la relació entre disseny i gastronomia, territori que ha tractat en diversos projectes. S’autoproclama Ex-Designer, terme que el situa en un territori gens limitat. En la seva pràctica professional i creativa, posa en qüestió el paper del dissenyador i la necessitat de continuar dissenyant objectes, convençut que cal treballar en el camp les idees i el concepte, no tant de la materialitat i el prototipatge.

Horaris

Disseny Hub Barcelona

Adreça:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis