Press

Projecte MUHBA El Born 2024-2026

27.02.2024. El recinte de l’antic Mercat del Born inicia una etapa nova, durant la qual s’integrarà en la xarxa d’equipaments que formen part del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). En el conjunt del relat que ens mostra com era Barcelona des de l’època romana fins als nostres dies, se centrarà en l’època moderna (aproximadament entre els segles XV i XVIII), fins al moment en què a la ciutat es va celebrar l’Exposició Universal del 1888

Documents de la Roda de Premsa:

MUHBA El Call. Els jueus a la Barcelona medieval

El projecte dóna a conèixer la història i el patrimoni del barri jueu medieval barceloní, a partir d’un ampli projecte de recerca desenvolupat pel MUHBA en els darrers anys, amb una dotzena d’especialistes implicats.

MUHBA Vil.la Joana. La Casa Verdaguer de la Literatura

El projecte Vil.la Joana, Casa Verdaguer de la Literatura es proposa de mostrar la intensa relació de la ciutat de Barcelona amb la imaginació literària i amb tot allò que se'n deriva: les projeccions acadèmiques, les socials, les ideològiques o les industrials tant com la creació d'un imaginari sòlid i característic, de singular eficàcia en la construcció de la ciutat contemporània.